Wg mnie masz jeden z tych "ładniejszych" modeli PK-A. Czyli młotkowy z rosyjskimi oznaczeniami (w przeciwieństwie do czarnych z oznaczeniami w języku angielskim).
Cenowo to bywa różnie, zależy od nastroju sprzedającego (oraz chęci kupującego). Widziałem PK-A za 1200 PLN jak i za 800.
Mogę się mylić, ale pierwszy raz widzę na sprzedaż nową kopię PSO-1M2 od E&L. Cena przesadzona - droższa od cen rynkowych oryginału, ale najważniejsze że dostępna. Jakość jest na prawdę dobra. To jedyna replika warta uwagi.
Jak aktualnie wygląda rynek z lunetami PSO? Chcąc lunetę PSO-1 na replikę to z jakimi kosztami należy się liczyć?
Biorę pod uwagę również egzemplarze w słabym stanie - byle dało się ustawić celownik i strzelać przez niego, pozdzierana farba, brak podświetlenia nie ma znaczenia.
Pytam orientacyjnie, gdyż mam w drodze replikę WSS.
Ja na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z PSO pod VSSa. Sam posiadam celownik z tej rodziny (rumuński LPS - to samo tylko inny rodzaj podświetlenia siatki) i o ile na SWD działa ładnie i można go zgrać z torem lotu kulki to na VSS od LCT ustawienie go jest niemożliwe.
Ostatnie PSO-1 jakie widziałem na sprzedaż poszło za ok 1000zł, i było to ok 1 rok temu.
W Polsce PSO-1 ciężko jest dostać. Sam polowałem na swoją ponad rok. Jeszcze 2 lata temu chodziły po 600-800. W tym momencie, ceny zaczynają się od 1000-1200. Polecam kopie Belomo POSPy. Różne wariacje dostępne od ręki w sklepie.
Nie ukrywam, że ostra optyka jest dla mnie kompletnie nowy tematem więc proszę o opinie - stan zewnętrzny, cena i co jest w niej podpadającego. Zauważyłem niezgodność z opisem (6x24 zamiast deklarowanego 4x24) i czerwone "coś".
Dwa posty wyżej kolega pisał o problemie zgrania lunety z repliką. Rozumiem, że nic z tym nie można zrobić i trzeba się pogodzić z brakiem możliwości zgrania krzyża z lotem kulek?
Oprócz tej niezgodności z opisem i tego że ogłoszenie jest archiwalne to nic. Jest to jedna z wersji białoruskiego psop. Cena normalna, jak za samą lunetę.
Mam to czego potrzebujesz. Radzieckie pso-1 z 1969r ze wszystkimi dodatkami oraz wss lct (do naprawy, główny problem, to zębatka slinika)
www.fb.com/patryk.mlostek
patrykmlostek98@gmail.com
Czy jest możliwość zainstalowania PSO na jaskółczy ogon w replice AKM?
Mam chińską replikę PSO z czymś co na obrazku poniżej podpisane jest jako "SVD stop pin"
Kmnie jak tu połączyć obie repliki w całość aby to się trzymało kupy :/