Co do masek PMK-3 . Skontaktowałem się z kolekcjonerem masek przeciwgazowych, i powiedział mi, że maski PMK-3 w rozsądnej cenie pojawią się w Polsce dopiero za kilka lat. Na razie nawet nie ma co marzyć PMK-3. Ów kolekcjoner radzi, by sprawić sobie maski PMK-2, które można u niego kupić po rozsądnej cenie. Jeżeli ktoś potrzebuje jakiejś maski, piszcie na maila w moim profilu. Pozdrawiam
A czy w takim razie, maski PBF dalej są używane? Jedyne zdjęcie jakie widziałem z tą maską, to było zdjęcie gruzińskich oddziałów prewencji, w ,,Komandosie". Pomijam fakt, że jak widze tą maskę, to od razu przypomina mi się Half-life II.
Odnośnie pierwszego postu:
Orientuje się ktoś, gdzie można kupić naszywki 7 WDD? Bo zamierzamy z kumplami wziąć już jakiś konkretny kierunek rekonstrukcji, ale nie widziałem ich nigdzie w Polsce.
I w którym miejscu powinna być przyszyta ta naszywka?
Tak, z tym że tak jest przy tych okrągłych naszywkach (nowy wzór). Naszywki w kształcie tarczy widzę że nosi się po staremu, czyli flaga na lewym, rodzaj wojsk na prawym. Nie wiem czy stare przepisy obowiązują do starych naszywek. Generalnie to i tak jest burdel, czasami noszą tylko jedną naszywkę, lub w większości nie noszą ich wcale. Tak samo te żółte z grupą krwi, które powinny być na piersi - widuję bardzo rzadko.
Tu masz przykład nowego noszenia naszywek:
Już nie ma jednolitych emblematów z flagą, teraz jest oddzielna dla każdego rodzaju wojsk (dla WDW z niebieskim tłem).
Sorry za odkop ale jak to w końcu jest z tymi nieśmiertelnikami? Np. te co ma owca w ofercie, z czaszką na spadochronie, rozumiem, że to są raczej paradne niż bojowe?
Musisz pisać dokładniej, bo ja np. nie wiem, co masz na myśli pisząć "seria sto" (jest naprawdę dużo różnych modeli w serii 100), albo AKSy (AKSem też można nazwać wiele różnych modeli).