EDIT:
Istnieje możliwość zamówienia rzeczy ze SPOSNu, szczegółowych informacji udziela kolega CZIKO
Czy SPOSN na sklep w St.Petersburgu? Wiem tylko o sklepie w Moskwie.
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają tam zakupy? Czy przeciętny Rosjanin może tam wejść i dokonać zakupów? Jak z zaopatrzeniem w tym sklepie/tych sklepach?
Z tego co przeczytałem na stronie jest tylko jeden magazyn SPOSNU w Moskwie.Wydaje mi sie ze przecietny Rosjanin moze tam wejść i zakupić sobie tam szpej ,tak wychodzi z kontekstu ogłoszeń.Sklep w Moskwie prowadzi jeszcze sprzedaż wysyłkawą coś jak RED ZONE .Najlepjej jest zadzwonić do nich i sie zapytac tak mi sie wydaje albo napisać do nich na forum.
No dokładnie nie wiem czy jest jakaś inna.Ale na niej jest adres telefon no i produkty.Ja nie mam rozeznania w sklepach w rosji jak coś to uderzam do Red Zona:).
Ale z informacji na tej stronie wynika ze tylko w Moskwie jest sklep znaczy po Rosyjsku magazuyn.Autoryzowany sklep po naszemu :).Bo jest gość na ebay 'u Russian Camouflage And Gear Store i on ma Partizany ,Gorki ,Surmaki ,Jegiery Łazutcziki,Smiersze ze sposnu.Mozna u niego ale wydaje mi sie ze w Rosji takich sklepów jest więcej.
Yakarow ma rację. Kupić obecnie nie sztuka - znam przynajmniej 4 sprawdzone źródła. Sztuka to nie zapłacić x2-3 więcej, niż wynosi cena w rublach.
Kolega ma znajomego w St Petersburgu, stąd moje pytanie o sklep SPOSNu w tej lokalizacji. Wiem, że jest tam Splav i Modox, ale szukam ścieżki do SPOSNu.
No jest jeszcze taka mozliwość że kolega z St Petersburga zamówi lumpy w Moskwie oni mu je prześlą poczta tam jest napisane ze wysyłają w mjejsce zamieszkania prosto do domu :)W sumie nic dziwnego nasza poczta robi tak samo.Ja tak zamawialem mundur z Miwo Military jak by go chciał mój kumpel z angli to doroga wygląda tak Praszka-Toruń-Nottingham na jego koszt analogiczie Moskwa-St petrburg - Polska :)na twój koszt w Rosji to nie bedzie tak dużo alej jak to jest przez granice nie wiem cło podoatek czy coś tam może się nie opłacać.Niestety my jesteśmy w Uni Europejskiej a oni jeszcze mają daleko.
Uwierz mi, że zdaję sobie sprawę z takiej opcji, dlatego nie pytam jak zamówić z Moskwy przez Petersburg do Polski, tylko pytam o sklep w Petersburgu. Jako, że człowiek w Petersburgu to znajomy znajomej znajomego (bo tak finalnie się ścieżka układa), to chcę sprawę maksymalnie uprościć.
Rozumiem z dotychczasowej dyskusji, ze sklepu w St Petersburgu nie ma, a przynajmniej obecnym nic na ten temat nie wiadomo.
Tak mi się wydaje.Wyglonda na to żęSposn ma bardzo słabo rozwinięta sieć sprzedarzy.Jeśli chodzi o sklepy Firmowe,tak jak Modox np. Spław ma ich 11! autoryzowanych i z tąd jest niedaleko bo do Kalinigradu może wysyłka tańsza :) żartuje ale ze Sposnem jest ciężko jeśli chodzi o same nawet sklepy w samej Rosji(przynajmniej na to wyglda)
taa podkop pod bramka na A2
nie o to chodzi.
Kiedys prosilem Dimitryego o sciagniecie ze sklepu z moskwy kamizelki (opisywalem ja tu) ale odpisal mi ze nic nie sciaga ze sklepow z moskwy i ze w najblizszej przyszlosci sie tam nie wybiera... ergo musi kupowac gdzies indziej niz w moskwie... chyba ze zle rozumuje, albo bardzo nie lubi sklepu co mu linka dałem
On nie kupuje w sklepie tylko zamawia w SPOSN - jak bierze po 50 rzeczy jednego typu - to po co mu sklep? To jest niemalże hurtownik .
Myslę, że to jest już dość bogaty człowiek :)
SPOSN zaproponował na 5% rabatu - przy zakupie za 1 000 000 rubli
Hurtownik to taki, który zamawia np. 3 wagony mundurów - mieliśmy taką ofertę:
Mundury? Ile? 2 - 3 wagony? Aaaaa kilkaset maksymalnie, eeee to nie mam czasu na drobnicę
A co tam bierzemy te 3 wagony.Jak terroryści jacyś zamiast co jakiś czas coś kupować kupić raz a dobrze.Sposn ma racje też mam dosyć takich zakupów.Jak mastałaty ze Sposnu to ,każdy i na zapas po dwie sztuki mundury tak samo i oporządzenie.Robimy zrzutkę wysyłamy maila do sklepu Red Zone i załatwiamy sprawę jak profesjonalisći :)
Autor cytatu: RedZone DarekTak jako ciekawostkę a propos hurtowników:
SPOSN zaproponował na 5% rabatu - przy zakupie za 1 000 000 rubli
Hurtownik to taki, który zamawia np. 3 wagony mundurów - mieliśmy taką ofertę:
Mundury? Ile? 2 - 3 wagony? Aaaaa kilkaset maksymalnie, eeee to nie mam czasu na drobnicę
Pozdrawiam,
Teraz rubelek trochę spadł a i pewnie na armię też będzie mniej pienążków - spuszczą z tonu to kwestia czasu.
Yoghurt - jak dobrze wiesz, już nie potrzebujemy namiaru na sklep w St. Petersburgu, bo mamy dostęp do sklepu w Moskwie :D
Wszystkich zainteresowanych czymkolwiek ze sklepu SPOSN proszę o info.
Żródło wiarygodne - Yoghurt sam wczoraj odebrał parę gadżetów dla siebie.