• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 1
    Co myślicie o tej firmie?
    Lepsza, gorsza czy na równi z VFC?
    Atrakcyjne ceny konwersji AK74 i AKM mnie kuszą... :)
  2. # 2
    Sam się nad tym zastanawiałem, szczególnie jako 'wytrzymałościowy' upgrejd boyi...
    Nic więcej prócz ceny mi nie wiadomo.
  3. # 3
    LCT = RMW = Inokatsu = Guarder
    więc polecam lekturę:
    http://www.red-alliance.net/forum/index.php?topic=9110.0

edycja: sposób składania / rozkładania Inokatsu:
    http://img113.imageshack.us/img113/1189/inswt7zkhcq4.jpg
    Coś się chyba zmieniło w modelach LCT z 2009, ale dalej na pewno nie jest ideał w rozkładaniu.
  4. # 4
    No tak potfur. Mi niedługo skapnie trochę kasy więc planuje zdobyć w jakiś sposób dobrego, nowego kałacha.
    Interesuje mnie AK74 ew AKM. Ale zastanawiam się czy nie lepiej jednak dołożyć te 50/100$ i kupić AK74m od VFC.
    Innego wyboru nie mam bo po doświadczeniach z ZnAl'em z Boy'a uciekam daleko do replik z tego stopu. Interesuje mnie jedynie Full Stell a LCT takie właśnie produkty nam proponuje :)
    No a skoro ta firma sięga korzeniami Inokatsu to o solidność nie trzeba się bać (nawet kosztem długiego i specyficznego sposobu rozkładania)
  5. # 5
    Jeśli ta firma ma powiązania z Inokatsu - to jeśli chodzi o wykonanie zewnętrzne i mechanikę - to są duże obawy o ich jakość.
    To, że firma wykonywała koszmarnie drogie i unikatowe repliki nie oznaczało że są w tym dobrzy. RPK które mieliśmy w P-ń'u musiało przejść duuuuużo pracy żeby je nawet złożyć. O mechanice w ogóle nie wspominając ( była na poziomie chińczyków z przed dwóch lat )
  6. # 6
    Do replik RMW wkładane były gearboxy CYMY (zanim jeszcze wyszło CM.036, więc nie aż tak dobrej, jak na chińczyków, jakości) - możliwe, że podobnie było ze wspomnianym Inokatsowym RPK.

Na temat spasowania też słyszałem nieco narzekań, głównie odnośnie "dziury" jaka była pomiędzy podstawą szczerbinki a komorą zamkową (trudno to opisać, a zdjęć niestety raczej nie znajdę). Nie słyszałem natomiast by Willard narzekał na swojego AKMS RMW pod tym względem, więc bardzo możliwe, że akurat to zostało poprawione z czasem.
  7. # 7
    Ja tam słyszałem same narzekania Willarda na jego AKMSa, no może poza tym, że ładnie wygląda :)
  8. # 8
    Czyli rozumiem, że jeżeli zadam pytanie co brać - 74m/AKM od VFC czy 74/AKMS od LCT to usłyszę chórek nawołujący do wybrania tej 1 opcji ?
    :)
    (Bo na SVD od RS nie mam cierpliwości czekać :p)
    Ale wracając do sedna tematu - kij z tym jaki gearbox dają w końcu można kupić konwersje.
    A co do spasowania AKM i AKM's to wyszły już wersje 2009 (są na WGC) i z tego co się orientuję są w standardzie VFC (Rozkładanie itp.) i
    maja kilka poprawek wizualnych.
    P.S.
    I co do innch produktów a dokładnie "frontów" to czy takie coś to też fantazja skośnookich? (dał bym linka ale nie działają)
    Chodzi mi o górną osłonę okładzin wykonaną z metalu z takimi charakterystycznymi dziurami...
  9. # 9
    Współczesny Bułgar "tfu" :P
  10. # 10
    Patrząc na:
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=LCT-AEG-AKMS09_srch_lct
    widać jedynie, że przednia okładzina jest zdejmowana normalnie, nie wiadomo czy reszta też jest jak w VFC (brak imbusów np. w kolanku gazowym i zamiast nich kołki).
  11. # 11
    Autor cytatu: SoP-PeLWspółczesny Bułgar "tfu" :P

No rzeczywiście jeśli tak to "tfu" ;)

No tak Kazik... Ale zawsze to jakiś krok w przód.
    Może wersja 2010 będzie mieć już wszystkie walory VFC... :D
    P.S.
    Trochę głupie pytanie, ale jest łoże i kolba do AK w kolorze śliwkowym? (bo magi przecież są)
  12. # 12
    Nie ma - musiałbyś ostre kupić i zamontować.

Edycja do poniżej - racja, zapomniałem. Ale śliwkowej koby i tak nie ma ;)
  13. # 13
    Łoże śliwkowe jest od BOYI - ono w sumie bardziej brązowe jest. Dostępne na gunfire.

Taka ciekawostka do tego Bułgara - dlaczego okładziny robiono z drewna lub z polimeru.
    Gazy mają wysoka temp. A wyobrażasz sobie jak mogła by się nagrzać taka osłona ? Przewodzenie ciepła przez elementy i od razu byś sobie łapkę popalił.
  14. # 14
    Wracając do tematu - LCT - właśnie przyszła do mnie konwersja "G-03". Na pierwszy, a nawet drugi rzut oka wygląda dobrze. Oczywiście części wg standardu RMW / Inokatsu / Guarder ale mnie na tak dużym realiźmie jak w VFC nie zależy (w zasadzie na realistycznym rozkładaniu bo z wyglądu są realistyczne - imbusy wcale nie są tak bardzo widoczne). Jak złożę wszystko do kupy to napiszę i może jakieś zdjęcia wstawię.

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0