Filmik z milsimu Kaukaz 3, nagrany naszym grupowym sprzętem (kamera Panasonic MS4, kaseta VHS). https://www.facebook.com/video.php?v=857721804272145
Z góry uprzedzam, nie jest to filmik ociekający koszernością, lecz jest to nasz pierwszy filmik prezentujący kamerę oraz następne mają być w zamiarze duużo lepsze :)
Też z chłopakami z Wrocławia robimy reko MWD Vityaz. Mamy praktycznie ten sam sprzęt jaki pokazaliście na update2. Mój śmiersz ma tylko więcej dodatków(ładownica na radio, apteczka, 2 panele udowe). Mam też sukę zamiast 74m i zsz1-2 który właśnie tworzę :) Szkoda ,że dzieli nas taka odległość..... Macie może jakiegoś członka z Dolnego Śląska lub okolic? Pozdrawiam!
Możecie zawsze działać w kooperacji z nami. Formacja miala powstać juz wcześniej ale nie doszło do skutku (zakonczylo się na zapowiedziach) u nas na stronie jest chyba wszystko o witiaziu z forum włącznie . Zapraszam, fotografie sylwetek żołnierzy na naszej stronie mile widziane.
Autor cytatu: IgurTeż z chłopakami z Wrocławia robimy reko MWD Vityaz. Mamy praktycznie ten sam sprzęt jaki pokazaliście na update2. Mój śmiersz ma tylko więcej dodatków(ładownica na radio, apteczka, 2 panele udowe). Mam też sukę zamiast 74m i zsz1-2 który właśnie tworzę :) Szkoda ,że dzieli nas taka odległość..... Macie może jakiegoś członka z Dolnego Śląska lub okolic? Pozdrawiam!
Pokaż jakieś fotki, jestem ciekawy jak wyglądacie! :)
Spokojnie, jak skończę prace nad zeszakiem to wstawimy :)
Nie chce spamować osobnymi fotami z i bez hełmu.
Każdy z nas ma szpej bazę (śmiersz,kora,gorka) oraz dodatki różniące się między sobą (nakolanniki,hełmy,buty,rękawiczki + ja mam inną replikę,ale nie stać mnie na taką jaką bym chciał). Dążymy do tego, aby każdy miał praktycznie to samo, chociaż różnica w nakolannikach czy kominiarkach jest często spotykana u Rosjan :D Oczywiście nie jest to łatwe zważając na nasz budżet oraz młody wiek.
Buty, nakolanniki, rękawiczki, gogle i inne duperele to nawet wskazane, żeby były różne. To szpej najczęściej kupowany we własnym zakresie.
W mojej ekipie na przykład co do gogli to mamy bolle, tracki (spław) i essy, a niektórzy noszą tylko okulary. Z rękawiczkami to samo, czy to gołe ręce, nomexy, BW, skórzaki bez palców itd.
Najważniejsze jak wcześniej pisałeś, to żeby szpej "główny" był taki sam.
No muszę przyznać, że reko prima sort, bardzo fajny temat i klimacior :)
Tylko trzy pytania mam:
-Czy zamiast vadera (6b7) nie lepszy by był vader jeden mniejszy? (6b7-1m)
-Dziwne to 6b23 troszkę, takie jakby przymałe. To kopia tego IRT? Jak w ekipie mamy 23 i 23-1 to tak wielkie cholerstwa, że czasem mam wrażenie, że wyglądamy jak żółwie nindzia.
-Co to za pas (przy spodniach)? Orginał jakiś? Też by mi się taki przydał ;)
Wicia nie ma to odpowiem za niego,
6B7 jest koszerny pojawia się na fotkach 76 DSzD. 6B7-1M nie występował na fotkach które znam więc nie ma pewności, że jest koszerny. 6B7 widoczny na zdjęciu powyżej to replika, której porównanie z oryginałem za jakiś czas ukaże się na łamach Naszej strony jak i na Facebooku. Co do wielkości kamizelek 6B23 (wyrobu IRT) dla nas nie są one małe ,ale może to dlatego że my do drobnych nie należymy :) Wszyscy mamy w okolicach 180 cm wzrostu i wyżej i naprawdę wydaje mi się że są one w odpowiednim rozmiarze zwłaszcza ,że 6sz92-5 które są do nich przytroczone pasują idealnie. Kamizelka Wicia może wydawać się trochę mała bo schował on osłonę podbrzusza (najajnik) co optycznie skraca samą kamizelkę. Pas ,,oficerski'' skórzany dwubolcowy wszyscy w ekipie za wyjątkiem mnie mamy pasy koloru czarnego.
W Gruzji na pewno był 6B7-1 ale czy M, chyba nie, ale zawsze się może człowiek mylić.
A jesteście pewni, że IRT nie robi replik rozmiaru 1? Bo jakoś faktycznie na za małe wyglądają. Mam oryginalnego makieta (roz. 2) i przy 177cm najajnik faktycznie zasłania mi jaja :)
A zdjęcia, klimat <przepraszam za wyrażenie> dobre wchuuuj.
Kwestia regulacji na ramionach panowie. Tak jak mamy kamizele wyregulowane, to każdemu jest wygodnie, więc nie będziemy kombinowali i niepotrzebnie wydłużali kamizelki "bo komuś wydaje się, że jest za krótko" ;)
W dniach 25-26.10.14 1 Rota Rzeszów i GRH Iczkeria zorganizowały Marsz reko. Pokonaliśmy ponad 23km z pełnym oporządzeniem, bez żadnego nowoczesnego wyposażenia. Punktem startowym była pętla w Sanoku, niedaleko skansenu, a celem domek letniskowy w miejscowości Paszowa.