Na frontowcu nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało. Jestem wielki i nikt nie chce sprowadzić czegoś na mój rozmiar :( W akcie desperacji myślałem już, aby kupić materiału na metry, starego baweuniaka i dać do krawcowej wraz z mundurem na wzór i listą zmian aby uszyła na wymiar.
I dotarł dziś do mnie szczyt rosyjskiej technologii, wu ka be oo lvl 5 (softshell). Oczywiście mocne "inspiracje" softem ECWCS.
Jak na razie pozytywne wrażenie, zobaczymy co będzie po dłuższym czasie. Cieszy mnie, że cyfra ewoluuje. Lepszy kontrast, większe piksele (choć dla mnie mogłyby być 2x większe od wcześniejszej wersji) i ogółem jaśniejsza (chociaż to może być jedynie kwestia partii).
Oczywiście BTK, prod. wrzesień '14.
Tu małe porównanko, od lewej: soft; ładownica swd (prod. techinkom); wz.09 (w nietypowym żółtawym wybarwieniu).
@mnak24 - polecam właśnie udanie się do krawcowej i zlecenie uszycia takiego combat shirta, ja w nadchodzącym tygodniu będę zlecał uszycie CS we Flecktar-D na bazie brytyjskiego coolmaxa i bluzy bdu (zamówionej z Frontowca).
Maza - mialeś jakieś problemy z przerabianiem czarnych magów?
Bo ja właśnie przerabiam 30stkę czarną i wydaje mi się, że tylnia ścianka magazynka jest grubsza, przez co jak na razie nie udalo mi się dobrze ustawić wkładu (jest pod lekkim kątem).
Z tego co widzę to podobna sytuacja będzie w 45tce, którą planowałem zrobić jako kolejną.
@Kazik, moje iżewskie śliwki i czarnuchy są pod tym względem identyczne. Może przyciąłeś go minimalnie niżej, do zaczepu plecy się "pogrubiają"
*nie wiem jak z tułowymi
Ja też nie miałem żadnych problemów, identyko jak śliwki. W sumie nie ma się czemu dziwić bo są z tej samej formy, tak się składa, że nawet mam po dwa typy magów z tych samych form tylko z innych materiałów :)
Autor cytatu: sliver64@Maza
@Musley
Rzuć zdjęcia jak już będziesz miał tego CS'a. Sam początkowo planowałem zrobić sobie komplet we Flecku-D ale materiału nie było na stanie.
Dzisiaj zanoszę materiały, myślę że do 2 tygodni powinien być gotowy - wrzucę tu foty :).
Mam ten combat shirt we Flecktar-D i wrzucam Wam biedackie zdjęcie z mojego balkonu (niestety pada dzisiaj i pochmurno, dlatego jest jak jest), mam nadzieję gdzieś w przyszłym tygodniu wrzucić lepsze. Będę się w nim woził na Razwiedce ;).
@Ulman - dzięki, przekażę znajomej krawcowej ;). Co do kosztów:
- bluza kupiona podczas świątecznej promocji na Frontowcu: 45pln
- brytyjski coolmax: 18pln
- szycie: 50pln
Razem wyszło 113pln, więc dość niedrogo.
Hej Panowie! Potrzebuję pomocy językowej, a przy okazji się trochę polansuje :D
Jaką bukwą zakończyć napis? Ja obstawiam И. Na magazynku ze zdjęcia na którym się wzorowałem było Я, ale niektórzy twierdza też, że powinno być Е.
Autor cytatu: IgurHej Panowie! Potrzebuję pomocy językowej, a przy okazji się trochę polansuje :D
Jaką bukwą zakończyć napis? Ja obstawiam И. Na magazynku ze zdjęcia na którym się wzorowałem było Я, ale niektórzy twierdza też, że powinno być Е.
W żadnym wypadku nie powinno być Е , to nie język polski :) Jak już, to istnieje wyrażenie "твоИ грехи", aczkolwiek tutaj został bym przy oryginale, gdzieś czytałem że to archaizm i dawniej się tak mawiało.