Zdjęcia na picassie - jak coś dojdzie to dorzucę - następny w kolejności - oryginalny chwyt pistoletowy :)
Do atrapy suwadła użyto następujących elementów:
- suwadła od Boyi,
- krzywego wyciora,
- kawałka starej lufy wewnętrznej
- krzywej sprężyny głównej gearboxa
- super glue :D
Na pierwszym zdjęciu w albumie widać różnicę w wycięciu GB między moim a Kazika.
Niestety jest to cyma - przez inną lufę zewnętrzną, magi od ostrego nie wchodzą - trzeba nad tym popracować :)
A jaką miałeś replikę? Bo śliwkowe chwyty w VFC były (są) w modelach AK-74, AK-74N, AKS-74 i AKS-74N (czyli bez AKS-74UN). Reszta ma albo czarne, albo bakelitowe (AIMS, AKM, AKMS - nie wiem jak AKMSU, jeśli w ogóle jest produkowany).
Nic a nic, pusta przestrzeń. Dopiero gdy człowiek wie czego szukać, to przy odpowiednim ułożeniu zauważy. Jeśli jednak pomaluję go na czarno - problemu nie będzie :D
No właśnie AKS-74UN, które Sop-PeL sprzedawał. W mojej Cymie mam taki pseudo bakelit, ale to nie to co bym chciał. Tak mi po głowie lata, aby sobie z prawdziwków posklejać.
czyli jakbym chciał załozyć oryginalne kolanko gazowe i podstawę muszki z ostrej wersji w replice dboyi czy cymy to musze mieć nową lufę? na tą zwykłą alu nie da się założyć?
Heh. Da się założyć, ale ja mam stalową lufę i stalową podstawę. Jedno do drugiego sobie przyspawałem. Systema napisał, że włożył lufę BOYi-a bez szlifowania, nie napisał tylko, czy też stalowa czy aluminiową. Może aluminiowa jest jest węższa, a może wbił ją młotkiem po chamsku. A lufy od CM-40 (niewiem- aluminiowa albo znalowa)ja wcisnąć nie mogłem. No i alu do stali nie przyspawasz. Musisz kombinować z kołeczkami, albo klejem :).
A kolanko gazowe? Pytałeś o replikę AK74. Że zapytam: skąd masz oryginalne kolanko od 74? :)
bari- nie jestem za metodą posługującą się chamstwem... Ale do rzezczy po prostu wchodziła na lufę cm.040c i tyle, nie ma co tu dużo mówić, po prostu dało się ją bezproblemowo nasunąć.