Wzór "freeware" i sam przy pomocy plotera laserowago (właśnie się nauczyłem obsługiwać :-) ). Robiłem też testy na magazynkach najlepszy efekt na prawdziwym bakelicie.
Na razie tyle mogę pokazać :), jak dobrze pójdzie to niedługo doczeka się reszty. Jak narazie mam front, w całości ze stali, z praktycznie niedostępną, a najlepiej odwzorowaną muszką od AK-74M (nie wspominając, o VFC, które jest w ogóle nie dostępne) i kilkoma pierdółkami, oczywiście też stalowymi oraz akcesoria.
Akcesoria:
-Czarny plastikowy, Iżmaszowski magazynek
-Sowiecki pas, pokrowiec i przyrządy do strzelań nocnych.
W przyszłości będzie malowanie całości, dorobienie poprawnych oznaczeń, no i obowiązkowe bulbulatory :)
Przy okazji,
szukam kolby Boyia z oznaczeniami Iżmasza i tłumika od Yunkera.
A pochwalę się swoim RPK od LCT ;) Drewna przyciemnione matową lakierobejcą (muszą się jeszcze naturalnie przetyrać aby osiągnąć pełnię efektu, tak czy inaczej jestem niesamowicie zadowolony z koloru jak i lekkich prześwitów - przecieranie papierem między warstwami impregnatu). Oksyda przetarta papierem 2500 i wykończona wełną stalową (nie jest to jeszcze 100% final, parę miejsc wymaga mocniejszego przetarcia)
ciężko uchwycić przetarcia na zdjęciu. Praktycznie ich nie widać na tym.
ps: macie jakiś pomysł na chwyt pistoletowy? Stock LCT to absolutny śmieć ale nie mam kompletnie wizji czym go zastąpić...
Szukając głębiej dochodzę do wniosku, że ciężko stwierdzić jak jest naprawdę (zakładam, że różnice wynikają z kraju w który je robili)
Niektóre maja pokrywy takie jak ja (stock lct), niektóre mają te żebrowane. Podobnie jest z chwytem pistoletowym. Montował ktoś ostry drewniany chwyt/chwyt asg z tą metalową obręcza do repliki w systemie lct/vfc? Jakieś zdjęcia może posiadacie?
Dekiel u mnie taki jak u Lecha, z wyglądu podobny do 74M. No ale RPK w sumie ma podobną pokrywę jak AK-74M/104, wiec nic dziwnego że LCT dało taki dekiel.
Szczególnie nie wciśnie, do palnego wała z amunicją przeciwpancerną. Hubs znowu pijany, tematy pomylił ;D
Helgrid,
z każdą aktualizacją Twój kałasz coraz bardziej mi się podoba :3 Tylko nie uważasz, że rura gazowa ris +nakładka rury z risem to lekki overkill?
Nie miałem akurat ładnej czarnej nakładki na rurę, a chciałem cały front czarny. Poza tym łaj not (i tak nie mam co na tych górnych risach trzymać, tylko sobie wyglądają) :D.
Edyta: Co do chwytu Asury RK-3 to z VFC fituje idealnie (GB cyma).
Zastanawiałem się nad B-12, wejdzie toto na łoże MWRI? U mnie RK-3 też idealnie pasi na E&La, tylko od użytkowania niedługo napisów nie będzie widać :C
Do MWRI nie podejdzie, tam są 4 śruby montażowe które wchodzą w nacięcia w risie (chyba że nie przykręciłbyś wszystkich ale nie wiem czy w ogóle podejdzie). To może walnij ten chwyt matowym lakierem?