Mam ten pierwszy, nie warto brać z prowadnicą, bo to jest standardowa prowadnica. Lepiej kupić sam adapter, a prowadnicę osobno (nawet za 10zł da radę kupić).
Taką przeróbkę można wykonać samemu - wystarczy kolba od AK74M i prowadnica M4. Tutaj wygląda na to, że przeróbka nie jest w pełni poprawna, bo nie został uwzględniony kąt pomiędzy osią lufy a kątem powstałym wskutek ścięcia tyłu komory zamkowej w AK74M.
Mam ten pierwszy, nie warto brać z prowadnicą, bo to jest standardowa prowadnica. Lepiej kupić sam adapter, a prowadnicę osobno (nawet za 10zł da radę kupić).[/quote]
Czyli mimo że opisany jako GBB to pasuje do elektryka?
ja bym nic nie dawał ale jak już to możesz lekko gwałtnąć o tak jak ktoś tutaj już wcześniej to zrobił: http://scr.hu/9iw5/yb3co
według mnie fajnie tak wygląda
Rusaki miałem dwa, kolimatorek jest spoko PO wyregulowaniu, regulacja to porażka. Także wezmę się za magazynki i zostawiam tak, jak jest, dzięki panowie :D
Bakelitów mam jeszcze pięć, już część jest przerobiona :) W tym jeden od RPK 7,62. Rura to PBS-1 od Silesia Factory, no i szczerbinka do strzelań z PBS-1, obie rzeczy udało mi się bardzo tanio dorwać.
Łeee, myśałem, że szczerbinka jest zintegrowana z PBSem, tak to wiadomo, że szczerbina do strzelań z pbsa. Graty za akma, ładnie utrzymany, nie ściorany... Masz lufe stalową? Bo mój dzewięcioletni ma aluminiowe/znalowe lufe, kolanko i podstawę muszki
Mój to w ogóle AIMS przerobiony, nie mam pojęcia ilu letni, ale z 5 ma na pewno. Numer seryjny 0077 i ma stalową lufę i osadzone na niej elementy też są stalowe, no i lakier jest ten nowszy matowy, jak na AK-105 i AK-74M.
Ten Twój AKM to rewelka, szczególnie ta szyna od AKMŁ/ AKMN i poszelakowane drewna :) Swoją drogą, jesteś pewny że to VFC? Chyba AKMy już miały stalowe lufy, kolanka itd. no i chyba nie miały montowanych szyn.
Na bank vfc, bo ma lufę podobnie montowaną jak w E&Lach, w cymach/boycach nie widziałem tak montowanych luf (lufa wchodzi prawie do gearboxa, komora jest przykręcana do lufy). Szyna jest od palnego i napewno była przez kogoś oddzielnie montowana). Tak dopowiem jeszcze, że kolba nie była drążona i ma w środku przybornik schowany :)
VFC ma mocowaną lufę jak Boyi ;) (w sumie na odwrót, Boyi skopiował to od VFC) Co do szyny to chodziło mi o otwory po poprzedniej 74kowej. Masz wybite numery na obsadzie lufy?
No niestety, wygląda na to, że tak. nie dałem ceny vfc, ale ok. 500zł za wydmuchę z gb. Nie zmienia faktu, że całkiem okazjonalnie ze względu na ostre graty. Jednak niesmak pozostanie.
P.S- kupię stalowe lufę, kolanko i muszkę do AKMu :)
Moja Kasia. Okładziny rączki lufy bakielitowe, chwyt bakielitowy od AKMa przyszlifowany, kolba i stopka od ostrego pociągnięte bejcą. Dodatkowo pas nabojowy z wydmuszkami. No i pas od AK
@Maza - AKMy jak i AIMSy od VFC od początku były w matowym kolorze. To repliki karabinków 5,45 były na początku kruczoczarne z połyskiem. Sam mam AK74 od VFC które jest hybrydą kolorów: dekiel jest popielaty, elementy lufy też, a korpus jest właśnie czarny połysk... :D obie AKSU jak i AKS74 są czarne jak węgiel i błyszczą.