mam pytanie odnośnie przerabiania oryginalnych magazynków na potrzeby asg. Przeczytałem temat o przerabianiu i chciałem zapytać czy wszystkie magazynki się do tego nadają? Obecnie na aledrogo jest kilka wystawionych, ale nie wiem czy będą pasowały.
Oba nadają się do przerobienia - i żeby się nie nadawały to musiałyby być w jakiś drastyczny sposób uszkodzone (nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić czegoś takiego).
70zł z przesyłką to dobra cena - ponieważ są to rosyjskie magazynki, to chyba nie ma co wybrzydzać (wątpię by możliwe było znalezienie ich dużo taniej, ja przynajmniej nie widziałem).
Metalowe, bakelitowe, poliamidowe
5.45 , 7.62
wszystkie przerobisz wg schematu, który zamieści Potfur w artykule
nawet jeśli napotkasz 'trudności' w czasie konwersji, to szybko sobie poradzisz :)
magazynki 'pełnowymiarowe i rozbieralne' z replik ASG (i tutaj potrzebna pomoc) wystarczy podpiłować tu i ówdzie
osobiście przekładałem VFC, CYMA, G&P na Type56, AKM/AK, AK74.
Większość tych informacji masz w/w artykule :)
Autor cytatu: BerdozonOk dzięki. Czy ktoś wie czy King Armsa da się tak przerobic?
Najlepiej podawaj od razu jakieś linki do konkretnych magazynków (np. ze sklepów internetowych), bo ja tam w temacie magazynków ASG nie jestem na bieżąco i np. nie orientuję się, czy masz na myśli magazynki KA do 74 (5,45, jeśli takie w ogóle KA produkuje), czy jakieś w stylu 7,62 (i jeśli tak, to które).
Na zlocie w Darłowie kupiłem 4 magi od AK, oksydowane i fosforowane (takie szare) no i zobaczę czy mi się uda dopasować wkład do ostrej metalowej skorupki
Hmmm. Na Frontowcu są magi do SWD. Ciekawe czy te tandeciaki od A&K szło by wpakować w skorupę oryginała. Choć to i tak nie miało by sensu bo A&K to się tylko do śmietnika nadaje. Ani wygląda ani strzela dobrze.
Autor cytatu: Blood.SuckerHmmm. Na Frontowcu są magi do SWD. Ciekawe czy te tandeciaki od A&K szło by wpakować w skorupę oryginała. Choć to i tak nie miało by sensu bo A&K to się tylko do śmietnika nadaje. Ani wygląda ani strzela dobrze.
a właśnie:) ktoś przerabiał magi do swd real sworda? bo czasem można trafić "ostre" magi w fajnych cenach. i co do środka?
Kto przerzucał low capy czy mid-capy ak47 do ostrego bakielitu niech powie jakiej firmy wkładów używał. Mam wkłady P&J i są choloernie grube, trzeba dużo piłować i mało tego, wkłady są za długie;/.. Próbowałem z krótkim magiem od 47, ale też nie było szans żeby go przerobić, mimo piłowania i cięcia z każdej strony.... Napiszcie jakie wkłady nadają się...
Ja miałem inne "odczucia". Przerzucałem do stalowych skorup wkład P&J z magazynka na 68kulek i to był najcieńszy wkład jaki miałem... Przekładałem Cymę(150) i Elementa(120)- one były grube. Hi-cap Cymy (stalowy) też był "chudy".
Grzybeks chyba pyta o magazynki bakelitowe.
Ja przeżucałem lowcapy, midcapy i hicapy, wszelakiego pochodzenia w ostre bakelity. Wchodzą lekko. Czasem lekko podrobiłem bakelit wewnątrz, ale generalnie lowcapy wpadają w skorupy. Midcapy lekko podpiłowane boki.
Za długie nie są.
Polecam midcapy z cymy.
Można chyba taniej co CM szczególnie.
W środek ładujecie schelsy od shotguna -> klej na gorąco i już.
4 sztuki kosztują coś koło 40 pln. i 30 pestek w magazynku jest ;)
Będzie to magazynek do VSS który za kilka dni pojawi się w moich łapkach.
Zostało kilka drobiazgów i chwyt przedni do zrobienia. Co najważniejsze replika działa bez problemowo :)
Oczywiście przy magach do SWD shells nie wystaje ;)