Shells jest dosyć cienki zbytnio też go nie "przedłużysz" kulki są tam w układzie "U".
Do tego spód shellsa jest na pinie i trzyma się razem z resztą, jest integralną jego częścią(shelsa).
Witam,
mam mały problem z przerobieniem ostrego maga na erostowy :), a mianowicie nie mogę dopasować wkładu do wcześniej przygotowanej skorupy z ostrego. Szukałem magazynków do replik podanych w artykule (G&P, VFC i prawdopodobnie P&J oraz Element), ale nie znalazłem w żadnym sklepie, więc kupiłem cyme no i niestety jest za długi wkład. Czy ktoś próbował przerabiać za długie wkłady (skracać) tak żeby pasował do ostrej skorupy?
Jakie magi przerabiasz? 5,45 czy 7,62? W ostre skorupki do AKM montowałem wkłady i nie było problemu. Hi-Cap cymowski pasuje bez żadnych przeróbek, z low-capami też nie było problemu (nie wiem jakiej były produkcji). Dużo za długie masz te wkłady?
Są to 5,45 (jeżeli się mylę to mnie poprawcie :) ). Mam mid capa i jest o jakieś 5 mm za długi, jak bym go przyciął to uszkodzę kanał wew. maga w którym znajduje się sprężyna. Poniżej wrzuciłem zdjęcie jak to wygląda.
Skracanie nie wchodzi w tym przypadku w grę, jak uszkodzisz kanałek gdzie przemieszczają się kulki to będzie się później przycinał. Pozostaje Ci szukać innego wkładu.
Witam!! Jestem tu nowy i to mój pierwszy post.
Sam też chciałem przerobić magazynek do mojego ak.
Kupiłem testowo magazynek od beryla ,a jako że nie było w nigdzie wkładów SRC i innych pasujących to testowałem na wkładzie cymki.
Niestety wkład poleciał do śmietnika gdyż był za długi i w trakcie szlifowania przebiłem się do kanału.
Jeśli wystaje tak mało ,możesz uciąć to co wadzi ,a kanał załatać i skrócić sprężynę. Wtedy będziesz miał low-capa lub real.Te wkłady są 2 rzędowe i powinny pomieścić 35 kulek w tym pierwszym zawijasie(wchodzi tam około 30 kulek o ile się nie mylę, to tylko w 1 rzędzie ,zobacz sam).
Nie wiem ,nie testowałem tej metody tylko kupiłem SRC. Zawsze możesz przetestować ją Ty.
Co do okazji :kupiłem ostatnio magazynek bakelitowy ładnie ściorany wraz z kolbą od ak47 i kilkoma pierdołami na alledrogo za 65zl z wysyłką, dziś przerobiłem metodą zamieszczoną na forum i wygląda cudnie ! POZDRAWIAM!
Witam! Nie chce robić nowego tematu dlatego odkopie ten. Pytanie brzmi czy wkłady z low-capów cymowskich na 68 kulek wejdą do bakelitowych/śliwkowych? Ewentualnie LCT które niedawno powstały. http://azteko.pl/images/Magazynki/image122.jpg
Pytam ponieważ chciałbym wrzucić sprężyne ukróconą żeby trzymało stopke i fajnie zarazem wyglądało :)
Pozdrawiam Bolus!
Jeśli są zbudowane tak jak midy. To wejdą bez problemu, a wręcz idealnie, po spiłowaniu tylniego zęba i ciachnięciu tego klocka u dołu (jeśli chciałbyś założyć sprężynę i stopkę z oryginału)
Co więcej, midy cymowskie pod RPK (7,62) też wchodzą idealnie w skorupy od magów RPK (7,62).