• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 31
    Dokładnie :)
  2. # 32
    Tak genialne że aż chore :D
  3. # 33
    Szał :D
    Tylko biorąc pod uwagę, że w komorze hu AKacza zostaje zawsze parę kulek, robi się trochę ubogo.
    Jakiś pomysł?
  4. # 34
    Do springa A&K to nie podejdzie za mało miejsca z przodu.
    Chyba to rozwiązuje sprawę. :)
  5. # 35
    Autor cytatu: fumfel hubertSzał :D
    Tylko biorąc pod uwagę, że w komorze hu AKacza zostaje zawsze parę kulek, robi się trochę ubogo.
    Jakiś pomysł?

Teoretycznie jak rozbierzesz shellsa (o ile się da), to możesz wydłużyć kanalik albo skrócić sprężynę(jeśli jest mocno napieta).

Nie widziałem tego jeszcze w akcji i nie ma na razie hajsu na zabawę z tym :)
  6. # 36

Załączniki:

• p9050655.jpg
    • p9050673.jpg
  7. # 37
    Shells jest dosyć cienki zbytnio też go nie "przedłużysz" kulki są tam w układzie "U".
    Do tego spód shellsa jest na pinie i trzyma się razem z resztą, jest integralną jego częścią(shelsa).
  8. # 38
    Witam,
    mam mały problem z przerobieniem ostrego maga na erostowy :), a mianowicie nie mogę dopasować wkładu do wcześniej przygotowanej skorupy z ostrego. Szukałem magazynków do replik podanych w artykule (G&P, VFC i prawdopodobnie P&J oraz Element), ale nie znalazłem w żadnym sklepie, więc kupiłem cyme no i niestety jest za długi wkład. Czy ktoś próbował przerabiać za długie wkłady (skracać) tak żeby pasował do ostrej skorupy?
  9. # 39
    Jakie magi przerabiasz? 5,45 czy 7,62? W ostre skorupki do AKM montowałem wkłady i nie było problemu. Hi-Cap cymowski pasuje bez żadnych przeróbek, z low-capami też nie było problemu (nie wiem jakiej były produkcji). Dużo za długie masz te wkłady?
  10. # 40
    Są to 5,45 (jeżeli się mylę to mnie poprawcie :) ). Mam mid capa i jest o jakieś 5 mm za długi, jak bym go przyciął to uszkodzę kanał wew. maga w którym znajduje się sprężyna. Poniżej wrzuciłem zdjęcie jak to wygląda.

Załączniki:

• mag.jpg
    • dsc00705.jpg
  11. # 41
    Skracanie nie wchodzi w tym przypadku w grę, jak uszkodzisz kanałek gdzie przemieszczają się kulki to będzie się później przycinał. Pozostaje Ci szukać innego wkładu.
  12. # 42
    Może warto spróbować zmodyfikować (powyginać?) samą stopkę, skoro tak niewiele brakuje?
    •  
      Igur
    • 2012-12-23 *
    # 43
    Witam!! Jestem tu nowy i to mój pierwszy post.
    Sam też chciałem przerobić magazynek do mojego ak.
    Kupiłem testowo magazynek od beryla ,a jako że nie było w nigdzie wkładów SRC i innych pasujących to testowałem na wkładzie cymki.
    Niestety wkład poleciał do śmietnika gdyż był za długi i w trakcie szlifowania przebiłem się do kanału.

Jeśli wystaje tak mało ,możesz uciąć to co wadzi ,a kanał załatać i skrócić sprężynę. Wtedy będziesz miał low-capa lub real.Te wkłady są 2 rzędowe i powinny pomieścić 35 kulek w tym pierwszym zawijasie(wchodzi tam około 30 kulek o ile się nie mylę, to tylko w 1 rzędzie ,zobacz sam).
    Nie wiem ,nie testowałem tej metody tylko kupiłem SRC. Zawsze możesz przetestować ją Ty.

Co do okazji :kupiłem ostatnio magazynek bakelitowy ładnie ściorany wraz z kolbą od ak47 i kilkoma pierdołami na alledrogo za 65zl z wysyłką, dziś przerobiłem metodą zamieszczoną na forum i wygląda cudnie !
    POZDRAWIAM!
  13. # 44
    Witam! Nie chce robić nowego tematu dlatego odkopie ten. Pytanie brzmi czy wkłady z low-capów cymowskich na 68 kulek wejdą do bakelitowych/śliwkowych? Ewentualnie LCT które niedawno powstały.
    http://azteko.pl/images/Magazynki/image122.jpg
    Pytam ponieważ chciałbym wrzucić sprężyne ukróconą żeby trzymało stopke i fajnie zarazem wyglądało :)
    Pozdrawiam Bolus!
    •  
      Maza
    • 2016-02-12
    # 45
    Jeśli są zbudowane tak jak midy. To wejdą bez problemu, a wręcz idealnie, po spiłowaniu tylniego zęba i ciachnięciu tego klocka u dołu (jeśli chciałbyś założyć sprężynę i stopkę z oryginału)

Co więcej, midy cymowskie pod RPK (7,62) też wchodzą idealnie w skorupy od magów RPK (7,62).

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0