Chce przerobić kask prewencji albo kask skuterowy Luis na MASKA-1Sch. Mam takie pytanie czy wie ktoś lub ma jakieś zdjęcie zaczepu przyłbicy w pozycji otwartej? A i czy przyłbica też ma jakiś zaczep w pozycji zamkniętej czy tylko swobodnie opada pod ciężarem?
http://foto.mail.ru/mail/photoshooter/3071/3086.html# a na jakiej zasadzie działa ten zaczep bo jakoś nie mogę go rozpracować wydaje mi się ,że ma coś wspólnego z tym stożkiem na czubku hełmu. Jak wygląda ten zaczep od boku czy to coś na zasadzie tego co narysowałem?
Tego prijona dorwałem parę miesięcy temu na allegro po tym jak widziałem zdjęcia na steklovata i tak czeka aż znajdę na niego czas alee. Porównując do fotek oryginały w necie od razu Ci powiem, że o ile fasunek sympatyczny i zapięcie łatwo będzie przerobić, to sama skorupa jest za bardzo zaokrąglona po bokach i do tego o kilka cm za długa od dołu (przy uszach). Także przycinanie, szlifowanie boków, szpachla, blebleble... prawdopodobnie jaki pseudo kształtny kask byś nie dorwał i tak jest przy tym będzie masa zabawy ;)