Autor cytatu: kazikTrudniej ukraść z woja, to i mniej trafia na rynek cywilny...
To, że coś jest "gorsze", nie znaczy, że automatycznie będzie można to kupować w kilogramach.
To po pierwsze, po drugie oficjalnie nie da się z Rosji wywieźć wojskowej optyki, po trzecie cena w sumie wcale nie jest taka wysoka wziąwszy pod uwagę że nowy cywilny stoi ok 11-12 tys rubli, a tam nie mają vatu. Poza tym taki ACOG jest w Bolandzie jakieś 3x droższy.
Witam,
Powoli zbieram sprzęt na Rosyjskiego woja. Jednak teraz stoję przed sporym wyzwaniem, czyli repliką Kałacha. Do tej pory miałem AKS-74 od Boyia, ale lepiej wygląda jak strzela, a że bawię się w ASG, to chciałbym aby replika też strzelała. Szukam generalnie AK-74/AKS-74.
Polowałem na VFC, niestety dorwać taką replikę jest obecnie niemal niemożliwe. Dlatego zastanawiam się nad repliką od LCT. Czytałem, że jakość niemal porównywalna do VFC. Z tym, że trafił mi się model AK-74, co zamiast drewna ma plastiki. Nie jest to AKM, tylko ta dziwna wersja od LCT co niby wygląda jak zwykłe AK-74 ale ma wstawione takie zielono-oliwkowe plastiki.
Tutaj moje pytanie, czy opłaca się to kupować, czy lepiej poszukać innego modelu, a jeśli warto kupić, czy da się później wymienić plastik na drewno.
Oraz czy magazynki od firmy MAG pasują do LCT, czy trzeba coś kombinować bo mogą nie podawać kulek.
Najlepiej kupić wersję oznaczoną NV real assembly. To najnowsze modele zrobione praktycznie w pełni ze stali.
Jeśli chodzi o ten AK74 to pewnie drewna da się odrobiną pracy dopasować jak z resztą do większości replik. Stała kolba/składna plastiki/drewno itp to już kwestia gustu, w każdym razie LCT zrobiło chyba każdy model AK, więc wybór jest spory.
Magazynki MAGa powinny pasować. Do tej pory nie spotkałem się z jakimś sprawiającym problemy, no chyba, że sam magazynek był zepsuty ;)
Repliki kupowane np w WGCshop mają niższe fps niż te z Gunfire. Mój AK74M przyjechał mając ok 300fps. Po zmianie sprężyny na SP100 i wymianie gumki mam 345-350 fps, co przekłada się na 30-35m zasięgu z punktową praktycznie celnością i ok 45m zasięgu maksymalnego.
Właśnie teraz znalazłem ten sam model AK-74 z zielonymi plastikami na GF, oznaczony jako NV, ale kurcze na WGC nie ma znaczka NV, chociaż w nawiasie napisane jest (real assembly)...jakaś nowsza wersja?
Nie chciałbym się wkopać w coś co jest jakby nie do końca rozbieralne/stalowe, zwłaszcza że to nie bojec za 500 zł.
Nie mniej dzięki za informacje. Szkoda że nigdzie nie ma AK-74M, ale chyba się skusze na tego "plastikowego" AK-74. :)
Autor cytatu: HunterKillerSzkoda że nigdzie nie ma AK-74M, ale chyba się skusze na tego "plastikowego" AK-74. :)
Na WGC jest. Nawet jeśli nie mają go obecnie na stanie to ściągnięcie zajmie im tydzień góra dwa. Sam tak swojego u nich kupiłem. A jeśli ten plastikowy ma real assembly tzn. że powinien być z najnowszej serii.
Autor cytatu: jakubsJak 30-35 zasięgu to coś mało tego. No i FPSy słabe.
Realnie wygląda to tak: z odległości 35 m na 20 strzałów 18-19 trafiało w obiekt wielkości ok. 30x30 cm. 45m to maksymalna odległość z jakiej dało się prowadzić celny ogień w linii prostej do sylwetki człowieka.
Po co Ci więcej?
Auć.
LCT to jednak kawał porządnie zrobionej repliki. Filmik kompletnie zmienił moje spojżenie na te śrubki mocujące lufę. Nie ma porównania z BOYI, który praktycznie już miał obrażenia po pierwszym teście.
LCT w sumie stracił tylko muszkę i kolba wyleciała z trzonka, sam zawias i mocowanie zostały.
SCDTV ma robic hardcorowy test EL i gadalismy o metodologii - ruscy podeszli bezposrednio :) . MZ EL nie przejdzie testy wyciagniecia rannego w szpeju spod ognia metoda ciagniecia za lufe... vfc by przeszlo.
Po zakupie LCT i około rocznym już użytkowaniu spokojnie stwierdzam, że dla mnie firmy pokroju dboys czy cyma mogą zwijać działalność ;) Replika lądowała na glebie, lała się na nią woda i generalnie raczej się z nią nie pieściłem. Dzięki temu oksyda nabrała ładnego kolorku, ale wszytko nadal trzyma się sztywno i wchodzi na siłę. Generalnie gdyby poprawili drobne szczegóły typu nastawy, oznaczenia i może kolor kołków byłby praktycznie ideał.
Poprawili by jeszcze parę pierdółek typu rygiel rury gazowej, mucha itts. To już w ogóle był ideał. ;)
Żałuje, że zabrakło mi kasy na LCT. Ja katowałem swoje repliki (MP5SD3, AK-74M i AKMSU), awtamat to awtamat i musi przetrzymać przerzucanie na plecy, wybijanie szyb, rozwalanie mniejszych ustrojstw i użytkowanie jako narzędzia uniwersalnego (np. podnoszenie siatki od płotu itp.) Co ciekawe, Cyma po wymianie korpusu, muszki i kolby (na ostrą od AK-74M) lepiej sprawowała się niż BOYI.
Teraz zakupiłem coś innego i mam nadzieję, że choć trochę dorówna swojemu protoplaście ;)
Ja za namową Sowy zakupiłem LCT z GFa co prawda, bo wychodziło cenowo to samo, ale nie żałuje. Już lądował na betonie, tarzał się w piachu w śniegu i deszczu. Generalnie jak sie trzyma Cymę, czy Dboyca to ma się wrażenie delikatności tych elementów, w LCT na odwrót mam wrażenie, że mógłbym plastikową kolbą gwoździe wbijać i pewnie by mi się udało.
No a jakby poprawili te kilka elementów to byłaby silna konkurencja dla VFC o ile VFC w ogóle jeszcze kiedykolwiek wyda nowe kałasze.
Autor cytatu: kazik
Mógłby ktoś strzelić foto otworu na magazynek (jak to się poprawnie nazywa?) w LCT? Chciałbym zobaczyć jak przedni zaczep się zahacza.
Trochę zakurzone, bo leżał na podłodze i dopiero go miałem dziś rozkręcać, zatem fotkę zrobiłem. Mam nadzieję, że kurz itp. nie przeszkadzają. ;)
Dudek mi jeno pisal ze beda miec 1 szt ELa do rozwalki i pytal o sugestie testow. Mozliwe ze to bedzie przedprodukcyjny - bo w sumei co firma ma zrobic z takimi pokazowkami. Technicznei mysle ze to jeden pies czy pre czy produkcyjny, wyglada tylko inaczej.
Dzieki HK! Byłbyś może jeszcze w stanie zrobić foto GB z boku po zdjęciu pokrywy? Jestem ciekaw jak kable zostały w komorze zamkowej poprowadzone (bo w E&L są inaczej niż w VFC i Cyma).
Autor cytatu: willardDudek mi jeno pisal ze beda miec 1 szt ELa do rozwalki i pytal o sugestie testow. Mozliwe ze to bedzie przedprodukcyjny - bo w sumei co firma ma zrobic z takimi pokazowkami. Technicznei mysle ze to jeden pies czy pre czy produkcyjny, wyglada tylko inaczej.
Spoko Kazik, co do okablowania, to ja mam nieco inaczej, bo u mnie jest stała kolba i tam mam batkę. Zatem wszystko idzie "do tyłu" i pod pokrywa mam pustkę, że tak to napiszę. ;)
Witajcie. Odkopię trochę temat ale nurtuje mnie jedna rzecz. Mianowicie chodzi mi o tego AK74M od LCT ( http://gunfire.pl/product-pol-1152196223-Replika-karabinu-szturmowego-LCK74M-NV.html ). Zdziwił mnie kolor kolby i chwytu przedniego. On rzeczywiście jest taki brązowy czy tylko na zdjęciach tak wyszło? Bo zależy mi na całym czarnym, by nic już nie zmieniać a tu taka niespodzianka :l