* nie wiedziałem gdzie umieścić temat, więc jeśli źle trafiłem to proszę o moderatorską interwencję :D *
Czy ktoś na sali interesował się tematem Alfy KGB? Przejrzałem pobieżnie kilka fotek, sprzęt wydaje się mocno podobny (jeśli to nie ten sam) do rosyjskiego :)
edycja: I jeszcze banalne pytanie - czy Alfa KGB miała okazję działać podczas jakiejś bardziej znanej sytuacji kryzysowej?
Wszystkie tragiczne wydarzenia, o jakiś słyszałem na Białorusi miały jedynie postać ataków bombowych - nie wydaje mi się, żeby to była sytuacja, gdzie jednostka antyterrorystyczna może za bardzo się wykazać.
Nie chcę, żeby mnie tutaj źle zrozumiano, oczywiście nie podważam tutaj ich możliwości - pytania wynikają raczej z mojej niewiedzy.
Ja osobiście też nie słyszałem.Łapią raczej drobnych przestępców, a o jakichś spektakularnych wyczynach raczej cisza.Może z przyczyny dość hermetycznej granicy i raczej pokojowo nastawionych obywateli.
Ten oliwkowy chyba produkcji Alfa Bravo ale pewności nie mam.Mogą też być robione przez kolonie produkcyjne MSW ( znaczy przez osadzonych)-jest tam kilka szwalni robiących dla armii i milicji
Autor cytatu: dexterCo się tyczy zimowego maskałatu to prawdopodobnie coś od nas.
Z bardzo dużym naciskiem na słowo PRAWDOPODOBNIE.
Pani Dyrektor Generalna nic nie w na temat sprzedaży produktów VSO na Białorusi - a wręcz stwierdziła, że oni na ten rynek nic nie sprzedają, tylko przez swojego jedynego Dystrybutora na Unię Europejską.....