Replika dostała ostro w dupe, ale młotek&siekiera&kombinerki plus wymiana kilku elementów, które niefortunnie się połamały i replika jak nowa...no prawie :D
Niech się Adi wypowie, on bardziej kałachowy chłopak.
Od razu kałachowy. ;)
Parę nitów ubyło, trochę straciła wymiary, ale nic czego paroma uderzeniami siekiery i trytytkami nie dało by się naprawić. :D
Jestem za to pozytywnie zaskoczony wytrzymałością elementów z tworzywa. Myślałem, że kolbę zaraz trafi szlag, a tu patrz. ;)
No no, 6 zdjęcie najlepsze, aż chciało by się dopisać "przywal mu, przywal łopatą, za kałacha". :D
No i nowa dyscyplina olimpijska w Sochi; rzut akaczem w dal. :D
Witam.
Czy ktoś z obecnych może się wypowiedzieć na temat używania w EL 11.1v? jako że 7,4 działa bardzo słabo postanowiłem zaopatrzyć się w 11.1v 20C GFC. Zastanawia mnie czy nie macie dubletów na singlu i jak z mechanizmem.
Bardziej pytanie na forum wmasg...ale, jakiej firmy batka i jaki C masz na tej 7,4V. No i czy jedziesz na oryginalnych sznurkach (kable) czy wymienione na lepsze.
Zatem powinno normalnie strzelać, chyba, że silnik jest słabszy niż w chinolach. Nie wiem też czy sprawdzałaś na chrono fpsy i rofa, ale jeśli nie ma mniej jak 13-14bb/s to nie widzę niz złego. Możesz pożyczyć od kogoś batkę 11.1 i wypróbować.
Jakby kogoś interesował montaz części od ostrego w E&L AK-74M.
Jak narazie zamontowałem u siebie łoże oraz nakładkę z rurą gazową od ostrego AK-74M.
Nakładka z rurą weszły bez problemu. Nic nie trzeba było robić i siedzą sztywno, solidnie jak fabryczne.
W łożu trzeba było przypiłować ten klocek, który wchodzi w komorę zamkową. Z lewej i prawej strony no i od góry. Okucie łoża jest lekko większe od obsady, jednak oba elementy do siebie pasują.
Niedługo będę sprawdzał kolbę.
BTW: Uważajcie na mrówki, wczoraj na strzelance czerwone mrówy podziobały mi kwasem tłumik i z jednej strony mam "panterkę" :D
Apropo crash-testów, rosjanie zrobili sobie testy dboyia i LCT, może mniej spektakularne od naszych polskich, ale pod koniec równie niszczycielskie, po filmiku widać że boyi ma w korpusie o wiele cieńsze blaszki i miększą stal, przy gnieździe maga wygięła się w zygzak, za to elementy na lufie wytrzymały w boyiu więcej, domyślam się że te z lct pospadały bo były tylko na imbusiki nie kołkowane starszej generacji. https://www.youtube.com/watch?v=0vTDoFk-lLU
Czy ktoś z posiadających E&L'a próbował demontować zatrzask magazynka? Lub montować magwell do repliki innego producenta, w której to ustrojstwo (czyt. zatrzask) jest nitowane a nie wkręcane do body?
Hejcia, ktoś z posiadaczy replik E&L próbował może wsadzić zwykłe cymowskie/boycowe bebechy (gb/komora HU) do atrapy komory zamkowej? Gunfire wprowadził konwersje i zastanawiam się nad jej kupnem.
Do swojego próbowałem wsadzić GB CYMA, ale nie pasowały. Tzn. trzeba było piłować (dosyć mocno) miejsce w którym GB jest skręcony nad dyszą. Ale było to spowodowane oryginalną komorą HU, w którą trzeba się "wkręcić" (tzn. oryginalny GB jest przykręcony do komory). Przy kicie, gdzie nie masz komory HU teoretycznie nie powinno być tego problemu.
Jako, że godzinę temu dołączyłem do grona posiadaczy repliki E&L - EL-74 MN, postanowiłem dodać kilka spostrzeżeń od siebie.
Do tej pory miałem do czynienia jedynie z replikami Cymy i Boyi'a, więc pierwsze wrażenia było jak najbardziej pozytywne, lecz nie obyło się bez pewnych zgrzytów.
A więc:
-Nakładka rury gazowej ma lekkie luzy
-Chwyt posiadał spore, odstające nadlewki których pozbyłem się po pięciu minutach dłubania pilnikiem
-Przedziałki na szczerbince są chyba bardziej żółte niż białe
-Magazynek w zestawie to mid-cap, nie hi-cap - o ile na począku naprawdę mnie to ucieszyło to ten efekt minął gdy okazało się, że magazynek nie pasuje do repliki (chyba pierwszy znany mi tego typu przypadek -_-) Zabawne jest to, że ten sam magazynek idealnie pasuje do AKMS'a i AKS74u od Cymy - czyżbym zamiast hi-capa od E&L dostał mid-capa Cymy? Ktoś ma podobne doświadczenia?
Tak jak inni zdążyli napisać o magazynkach - z Cymy, Boyi'a i King Arms'a wchodzą choć nie bez użycia siły tylko te ostatnie.
-Mając na stanie dekiel od RPK postanowiłem od razu zamienić go z tym żebrowanym od E&L, jednak jest on minimalnie za długi.