Autor cytatu: Tadeusz ( warrior.pl )
tu masz narysowane i opisane:
http://www.airsoft.com.ua/forum/viewtopic.php?t=1712
jak nie znasz rosyjskiego to tam jest napisane że boczne kieszenie plecaka służą do przenoszenia aminicji i wszystkiego do walki
przykłady:
-granaty do granatnika p-panc,
-ręczny granat przeciwpancerny,
-trotyl,
-amunicja itd itp
Ja widziałem wielokrotnie że chlopaki troczą do niego saperkę tak że stylisko wystaje nad ramieniem (możesz siegnąć po nią nie ściągając plecaka i walnąć kogoś w łeb lub sie okopać)
Moim zdaniem wyglądają jakby miały wielkość "cynka" na amunicje 7,62 do "Kałacha". Możesz zmierzyć
Autor cytatu: willardloadout - wyjscie grupy - popatrzcie sobie co maja na sobie...
Autor cytatu: Kamil
To już nie te czasy, że trzeba na rach-ciach łopatę wyjmować i rów se kopać bo tanki jadą. Saperka ma być zawieszona pewnie i wygodnie, a niekoniecznie tak, żeby ją szybko wyjąć.
Autor cytatu: willard
eh, nie prowokujcie:
loadout.max - oto foto ;)
Zle zrobiles wklejajac zdjecie z mieszokami - teraz mlodziez bedzie miec precedens zeby nie music kupowac RD za 200+ ino mieszka za 30+ zlociszy ;|
Ale damy odpor wywrotowcom.
Uzupelnie o jeszcze jedna rzecz. W CA wyposarzenie dizel isie na dwie grupy - standardowe i wymagane specyfika misji. Standardowe jest omowione w kolejnych reguaminach (.. 69, 76 /chyba/, 88). Druga grupa to calosc sprzetu ktory tak lubimy, od RD54, przez kombinezony skoczka, maskalaty, rodnik, menazke/manierke desantu, mabuta... to sa ciekawe fanty i np. ja bardzo lakne dorwac instrukcje wewnetrzne CA dot. tego typu wyposazenia.
Autor cytatu: maryś
Dopoki nie dorwiemy regulaminu nie będziemy wiedzieć czy każdy musiał nosić RD.
Will - Ty masz chyba znajomego specnazowca. Mógłbyś się dowiedzieć jak to wyglądało?
Swoja droga póki co nikt z nas PK/PKM nie ma ;)
Co do plecaki, szło się do magazynów i tam dawali ten spszęt co dowódca kazał. Nie mieliśmy innych plecaków niż desantnij. Każdy go miał tak że niektórzy nosili i radio i plamia i pkm i plecaki. Bo musili nosić jedzenie, woda, amunicja, akumulatory do radio.
Czasemi oficerowie mieli swoje plecaki duze turystyczne.