Vanilla 1.1.10 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Autor cytatu: Potfur
Z zupełnie innej beczki - są jakieś alternatywy dla RD, z wyjątkiem mieszoka? Mi osobiście bardzo odpowiada czeski plecak, ło taki:
Autor cytatu: willard
PS
zeby nie bylo - tez uwazam, ze RD nie jest plecakiem wygodnym. jego po prstu zaprojektowano niskobudzetowo i tak by mozna bylo z nim skakac. koniec.
Autor cytatu: Kamil
Willard - Potfur szuka zamiennika, bo nie lubi RD, czemu się wcale nie dziwię. A więc chyba logiczne jest szukanie wygodniejszego plecaka? Mnie to osobiście wisi, na afgan noszę RD pomimo wszystkich jego wad, od po prostu dla tego, że jest w klimacie. Z tych samych powodów dzisiaj zdarłem sobie nogi do krwi, w tych cholernych butach :)
A przez ile dni nosisz taki plecak ze potrzebujesz czegoś wygodniejszego i bardziej pojemnego ???
a chyba po to, że ani mieszok, ani tym bardziej RD54 nie są plecakami wygodnymi. I w sumie mało co można znaleźć z tego okresu, żeby chociaż w niedużym stopniu dorównywała produkcjom dzisiejszym.
Autor cytatu: Potfur
Z zupełnie innej beczki - są jakieś alternatywy dla RD, z wyjątkiem mieszoka? Mi osobiście bardzo odpowiada czeski plecak, ło taki:
W latach 80 to go w harcerstwie używali :)
Autor cytatu: Kamil
Geno - do zastosowań "na codzień" zdecydowanie nie polecam. O ile jak widzisz, kwestia wygody jest dyskusyjna, to raczej większość może potwierdzić, że plecak jest po prostu mało pakowny. Jadąc na strzelankę, nie byłem w stanie zmieścić do niego podstawowych rzeczy.