No niestety, stylizacja na WDW to nie tylko tieliaszka i jaki kolwiek ruski szpej. Mój kumpel, który właśnie zaczyna zabawę w grzecznego ludzia z WDW jak narazie wydał około 800zł (bez kamizelki taktycznej/ paso-szelek) na stylizację bazując jak narazie tylko na kopiach (poza mundurem).
Lista:
-Cyfra wz.09
-6b23 kopia
-6b27 kopia (średnio pasi, ale lepszy ryc niż nic)
U mnie to będzie tak - najpierw cyfrowa flora m09 (jak znajde swój rozmiar) potem na zime maskałat Kliaksa-M , potem 6sz112 i na koniec hełm.
Dzieki za odpowiedzi , pozdrawiam towarzyszy!
Daj sobie spokój z tym zimowym maskałatem jak mówisz że z hajsem krucho, bo to raczej ciekawostka a nie niezbędna rzecz. Jak już chcesz coś na zimową pore to kup ten niemiecki, albo zwykły biały i sosnowe gałązki+sprej robią robotę!
Co do hajsu to niewiem jak bedzie do zimy , napewno lepiej bedzie ale jak barzdo to niewiem , w sumie to masz racje kliaksa to raczej w końcowej fazie kompletowania szpeju.
Witajcie ponownie , teraz męczy mnie pytanie czy w Rosyjskiej armii jest OBOWIĄZEK noszenia bluzy munduru wpuszczonej w spodnie? Chodzi mi o to czy musza tak nosic nietylko na uroczystosciach ali i podczas boju?
Najlepiej zerknij na zdjęcia - jest to przede wszystkim zależne od rodzaju wojsk (chyba że pytasz tylko o wdw - jeśli tak to bluza bez kieszeni dolnych obowiązkowo w spodniach)
W sensie koszule wpuszczone w pas? Powoli się od tego odchodzi bo nie wygląda to wystarczająco taktycznie :F, ale na "pokaz" robi tak zdecydowana większość (jeśli chodzi o mundury, nie maskałaty). Z resztą ogarnij to sobie, przy wypuszczonej koszuli i kamizelce przebiegniesz trochę, pokucasz i zaraz będzie wystawał Ci obszar "naddupy" co jest denerwujące. Przy wpuszczonej zdecydowanie łatwiej tego uniknąć, chociaż wiele zależy od samej kamizelki.
Zwykły skórzany będzie ok.
Jeśli chodzi o ceny czegokolwiek z systemu wkbo najdalej za parę miesięcy znacznie spadną, aktualnie nawet w Rosji są lekko mówiąc nieadekwatne.
Że tak spytam ja mama dziecko, generalnie masz już podstawę szpeju? Tzn. mundur, czapkę i kamze? Bo wiesz, jaki to by pas nie był to jest w porównaniu z nimi detalem, a jednak wydatek.
Jeśli można to odkopię temat, aby nie zaśmiecać forum nowym. Chodzi mi o tego żołnierza w kamizelce UTG i pustynnych butach, najprawdopodobniej dowódcy. Czy może ma ktoś więcej zdjęć z owym oryginalnym panem? Z wyjątkiem owych trzech znalezionych tutaj na forum nie potrafiłem tego znaleźć z pomocą wujka google.
Ktoś mógłby pomóc także z identyfikacją sprzętu? Kamizelka to jedna z wersji UTG to wiem, ubrany jest w Partizana/Sumraka, jakaś patrolówka, chusta, 3 ładownice molle oraz kabure od SSO. Pytanie co to za pas i rękawiczki,o buty nie pytam bo wiem, że jest 1000 różnych rodzajów podobnych do siebie, chyba, że ktoś wie dokładnie co to za model.