Witam, nasze hobby się rozwija i mamy już kamizelki 6B46 w cyfrowej florze teraz przyszedł czas na oprzyrządowanie i plecaki. A więc pytanie do Was moi drodzy, jakie oprzyrządowanie i plecaki polecicie do 6B46 oczywiście w cyfrowej florze. Kolejna sprawa to magazynki do RK-05. Szukam niesztyrkających najlepiej na 30 kulek tak jak oryginały i takie które nie łamią się przy wyjmowaniu tak jak fabryczne sztyrkajki od Boyi... Było by dobrze gdyby nie latały one też we wszystkich kierunkach świata :/
Pozdrawiam!
1. Nie widziałem jako takich realcapów do ak74, kuo midy/lowy i ładuj wedle uznania. Jedyne niezniszczalne zaczepy mają palne magi, także przeróbka na palne albo delikatne obchodzenie się z nimi
Pomyślcie nad przerabianiem palnych magów, są niezniszczalne i podczas przeróbki dopasowujecie sobie je idealnie do waszych replik. Co do plecaka to chyba ten od 6sz112 by najlepiej pasował.
To wszystko podpięte jest pod MOLLE?
Do czego są te mniejsze moduły wyżej?
Dolne na magazynki, Boczne na granaty GP-25. A górne?
To na ramieniu to chyba na krótkofalówkę ale te niżej to nie wiem.
Kupiłeś kamze i nie dowiedziałeś się o niej nic? Jak mądrze...
https://grey-shop.ru/6b46-original - masz opis, ale następnym razem wysil mózgownice, i poszukaj trochę info o tym co kupujesz. To naprawdę nie jest trudne, a pomaga zaoszczędzić kłopotów.
Ze stricte asgejowych, to wg. mnie najlepsze są midy od MAG-a, ale jeśli chcesz faktycznie niezniszczalne i idealnie podpasowane to rób tak jak Maza pisał.
Jeśli nie zależy ci tak bardzo na koszerności to... metalowe magazynki od cymy wzorowane na tych od Tantala są praktycznie niezniszczalne - katuję 4 sztuki od dwóch lat i jak mi rozsypią się MAG'i, G&P i G&G to będę brał tylko te.
Jeśli musisz mieć koszerne i pancerne - przerabiaj ostre.
Michail kupowaliśmy w Rosji. Początkowo w planach były 6B23 ale na stanie mieli tylko 2 sztuki, więc wybór padł na 6B46 i wówczas nie miałem zbyt dużo czasu na decyzje bo znajomy zapytał jedynie smsem czy brać. Za kamizelkę wyszło nam ostatecznie 250zł / sztuka więc jak by nie patrzeć było warto.
Czyli podsumowując do tej kamizelki pasowało by dokupić 3-4 ładownice na magazynki, 1 na radyjko, plecaczek i trzy te małe u góry to na granaty tak?
A co do przerabiania ostrych magazynków, to do Boyi upcha się ostrego bez piłowania czy szlifowania? I kolejne pytanie się rodzi czy jak magazynek wytrzyma to czy replika się nie połamie? Strasznie to RK-05 delikatne.