Jak w temacie, mając możliwości obróbki i zrobienia repliki kolby, postanowiłem, że spróbuję zrobić własną kopię niż płacić kilka Jagiełłów za nią. Z zdjęć ogarnąłem jako tako elementy które trzeba byłoby zrobić. Jedynym problemem są wymiary wszystkich elementów, a także tych inbusów które służą do regulacji (?). O ile znalazłby się jakiś rusofil który byłby w stanie zwymiarować to i owo to byłbym wdzięczny. Masowej produkcji nie planuję, jednak z wykonaniem kilku egzemplarzy dla chętnych, myślę, że nie ma większych problemów. Wykonałbym prototyp, poprawił to i owo, to sądzę, że za koszta materiałów i użycia narzędzi, cena wyszłaby nieporównywalnie mniejsza niż u azjatów.
MG Shutze robił customa tej kolby na podstawie "bazy" od Asury, dorobił stopkę, bakę i chyba elementy regulacji. Inna sprawa, słyszałem, że ta kolba nie jest najwygodniejsza.
Chodzi Tobie o małą wygodę oryginału czy repliki? Wydaje mi się, że to kwestia stopki i ogumienia na niej. Musiadłbym przy tym przysiąść i dokładniej przemyśleć, ew. zmodyfikować lekko kolbę, ale to jak już coś zrobię.
no właśnie wygodna czy nie, chcę się podjąć zrobienia samodzielnie repliki kolby, ale nie mam niestety wymiarów elementów, aby móc się zabrać za wycinanie tego.