Mam tak:
-Sbruję Partizan SSO
-Partizana w SS-Lieto SSO
-Kapelusz boonie w SS-Wiesna SSO
-Edelweiss SSO z Awizentu
-Automat jaki by nie był, jest odtaktyczniony, zawieszenie sowieckie (taki mój standard :) )
Z racji zbliżającej się wielkimi krokami Razwiedki, potrzebuję jakiegoś munduru do tego wszystkiego. Czy tropik SSO albo kukła w Smogu podpasowałyby do tego wszystkiego?
SSO - produkcja rosyjska. VSO natomiast jest białoruskie.
Jeśli więc chodzi o "reko", to z miejsca należy odpuścić sobie Smiersza VSO na rzecz droższego SSO, tak?
Czy Smiersze w cyfrowej florze (jakie oferuje VSO) to kopia faktycznego ruskiego sprzętu czy abominacja i wymysł VSO? Bo powiem szczerze, nawet mi się podoba, ale nie widziałem nigdy faktycznego wykorzystania takiego smiersza przez ruskich.
Po prostu nie byłem pewny, bo z jednej strony słyszałem dobre opinie o VSO, z drugiej czytałem, że niby VSO faktycznie było wykorzystywane przez białoruskich i ukraińskich żołnierzy etc. Niektórzy twierdzili, że jakieś wojska korzystały ze sprzętu VSO, inni że to tylko "kopie dla airsoftowców".
Dlatego chciałem wiedzieć, czy VSO nadaje się do czegokolwiek.
Pany, a jak wygląda sprawa z VSO? Ktokolwiek używa ich sprzętu? Jak z jakością i czy wstyd się w tym pokazać w rusofilistycznym forum? A konkretniej chodzi mi o Partizana ss lieto. Co u nich lepsze anorak czy mundur kml2 w tym kamo?
Werewolf, temat VSO masz na tym forum rozwinięty jak mało który, wystarczy nawet rzucić okiem na 1 stronę wstecz.... Była cała akcja z tym "kto używa" i wychodzi na to że nikt. Co do sprzętu- nie jest zły , kupiłem u nich kiedyś smiersza i gorkę , ale było to dopiero jak rozpoczynali i ich ceny nie były wywindowane w kosmos,A że zrobili wokół siebie taki bajzel i no cóż są postrzegani jak są ,na pewno nie unikniesz jakiegoś uszczypliwego komentarza odnośnie ich sprzętu. Obecnie za podobną cenę znajdziesz już coś koszernego.
Ot i tajemnica rozwiązana. Jak z przewiewnością tego? Nada się na letnie pobieganie (powiedzmy jakaś imperialistyczna oddychająca odzież pod to, żeby nie wsadzać na gołe ciało). Chodzi mi bardziej o stworzenie ogólnego "wrażenia" niźli ścisłe reko-ot KZM, AK-74, smiersz/łazutczik, bandana na głowę.
Latałem w tym dość długo. Pod tym tylko majkę miałem i na lato było zajebiście, tylko bardziej czuć, jak się dostało. jest to przewiewne i przyjemne w noszeniu, tylko łatwo o jakieś rozdarcie.
Szukam czegoś co mogę założyć na Reduta - nie chce jednak systemów typu Smiersz itp. tylko bardziej coś w klimatach chesta aby ładownice były na klacie. Znajdzie się coś dobrego i w miarę taktycznego i przyjaznego w użytkowaniu co nie będzie się gryzło z Redutem w VSR.
Eger SPOSN pierwszej generacji (jak jakimś cudem go capniesz, to założę Ci kościół ;D)
Łatwiejszy do znalezienia, chest rigg SRVV:
Myślę, że też by podpasował Kenguru SPOSNu, choć zdjęć nie widziałem, ale to też nie do dorwania jak ten eger.
Co do innych chestów mogę od siebie polecić Egera (nowsze generacje 04-05' i 08-09'), mam takie dwa i są całkiem przyjemne w użytkowaniu, Łazutczika, też bardzo przyjemny, jednak na sam mundur, nie wiem czy taki fajny będzie z kamizelką ze względu na grube ramiączka.
No i Pionier M23 SPŁAWu, też fajna kamizelka i do tego bardzo funkcjonalna.
Dzisiaj testowałem z Łazutczikiem i z ciekawośći z Chicomem :p i generalnie fajny zestaw ale... za mało miejsca pod rozbudowę i same troczenie czegokolwiek do tej kamzy jest trudniejsze niż mi się wydawało... Aż żal że nie ma wersji molle albo defka w tym kamo. Kamzę sprzedaje wiec jeśli ktoś szuka to ogłosiłem się w komisie - stety niestety wracam do plate carriera.
Witam
Jest to mój pierwszy post na tym forum mam nadzieję że nie zostanę zjedzony ;). Mam pytanie odnośnie wyboru szpeju do stylizacji na jednostkę MWD "Witiaź".
Lista szpeju:
-Maskałat Sumrak SSO - już kupiony
-Smiersz SSO
-Ak104 lct -już kupiony
-Replika Kory-Kulon
-na łeb kapelusz w brzozie,hełm Zsz-1 lub Zsz-1-2m
Nie jestem przekonany co do 104 w tym zestawieniu bo nie widziałem za dużo zdjęć z tym właśnie karabinkiem. Co waszym zdaniem powinienem zmienić? Czy może jednak powinienem całkowicie zmienić stylizowaną jednostkę. Podkreślam że póki co jest to stylizacja a nie rekonstrukcja.
WItam!
Prosiłbym o konsultację w sprawie seciku na specnaz WW MWD RF, bo mam taki podstawowy zestaw do rozbudowy.
Na razie:
- KZM SS LATO i gorka
- Smiersz AK SSO
- AK 104
- Nakolanniki amerykańskie
- buty magnum
- hełm mich 2000
- podróby gogli ess low-profile
- rękawiczki mechanix
Do poważniejszej rozbudowy:
- hełm ZSZ -1-2/M
- Defender 2 "classic "/ Redut T-5
- plecak bober sso
I jak? Co poprawić, co zmienić? Podkreślam, że celem jest mocna stylizacja, ale nie ścisłe reko.
Zainteresowałem się wschodnim szpejem i myślę nad zestawem do lasu. Nie jestem obecnie za bardzo obcykany w jednostkach. Raczej luźna stylizacja.
- partizan ss-lieto
- jakaś gorka (bars 3 mi się podoba wizualnie)
- Kora-Kulon (kopia: jak nie ma czarnej to może oliwkowa)
- smiersz ak/jeger
- nakolanniki alty zielone (posiadam)
- ak 104 LCT (posiadam)
- jakieś nakrycie głowy (kapelusz w camo?)
Wiesz, luźna stylizacja, jest luźna więc tak naprawdę jak weźmiesz cokolwiek ruskiego to będzie ok, nie licząc połączeń typu mundur Spectre i "czikom" albo pas i parciana ładownica. To moje prywatne zdanie, a sam set na luźno ok.
Jest mała różnica między stylizacją a pokemonią w spektre i czikomem.
Franchi. Wg. mnie zajebisty zestaw, jak najbardziej ma ręce i nogi. Podchodzi pod Witiaź czy spec MWD, jeśli zmienisz 104 na 74M, ale 104 też podejdzie (w końcu stylizacja) przy takiej kombinacji i tak będzie fajnie wyglądało.
Co do nakrycia głowy to na ciężko by pasował ZSZ-1 i jego modyfikacje, na lekko to patrolówka, boonie, MDL, bandana co Ci pasuje generalnie.
Jestem w trakcie kupowania i zarabiania na szpej pod FSB ale to ma być tylko leciutka stylizacja i mam takie małe pytanko. Co założyć na siebie na zimę?