Witam! Mam pytanie do wszystkich bowiem rozważam kupno repliki u nich, ale co mi chodzi po głowie:
Czy jest ktoś mi w stanie powiedzieć jak oni stoją jakościowo? Jak wiadomo taka repliczka u nich nie jest tania, a wydać kasy w błoto mi sie nie uśmiecha :)
Może macie do nich ewentualnie jakieś zastrzeżenia?
Każde info się przyda :)
Pozdrawiam!
Współpracują z Madonion, więc może tam warto też zapytać? Również jestem zainteresowany opiniami nt GH, gdyż w niedalekiej przyszłości zamierzam kupić u pana Bogdana konwersją rpk.
Dobra skusiłem się. W poniedziałek wysłałem swojego ak47 na przeróbki do rpk. Jak już wszystko będzie u mnie ( pewnie pod koniec stycznia) to zapodam fotki coby puryści ocenili zgodność z oryginałem:D
Witam http://www.madonion.eu/RPK74_p573.html
Teoretycznie tutaj są zdjęcie tejże konwersji. Nie wypowiadam się bo to kwestia gustu :).
Dosiego roku ! Urra ! Urra ! Urra! :)
Ja chce u nich zamówić PKM. Ale ze względu na cenę chcę idealnego odwzorowania.
I stąd moje obawy czy zrobią wszystko tak jak należy.
Wszystkiego naj w 2009 :)
Zdjęcia na wmasg pokazują rpk na bazie ak74 ics'a, więc może dlatego kolanko i pokrywa komory zamkowej jest inna. Nie zmienia to faktu, że się nie znam:D Laik ze mnie kompletny. Jak już będzie karabin gotowy za zapodam zdjęci i wtedy sobie pokomentujemy:D
Dotarło, i wraca do Gołdapi:/
Nie jestem purystą i moje rpk jest raczej rpkpodobne gdyż bazuje na ak47 TM i generalnie nie zależy mi na 100% odwzorowaniu oryginału.
Wykonanie jest dobre, w moim mniemaniu. Jednak nie miałem do czynienia z innymi rpk ( CA, chinolem czy konwersją inokatsu/guarder/rmw).
Całość waży 4,2kg, bez maga i baterii.
Jednak bardzo zawiodłem się na osiągach. AK, na którym bazuje RPK, miałem podkręcone do 350fps. Wymieniona zostałą tylko lufa, z 450mm na 600mm, a to pociągnęło za sobą drastyczny spadem mocy...na oko, jakieś 100fps. Najprawdopodobniej problem tkwi w źle spasowanym GB z komorą hopka, dodatkowo cylinder powinien być typu O.
I tu pytanie do znawców gb TM. Co najlepiej wsadzić aby przy lufie 600m uzyskać około 350fps?
Za dużo, nie chcę tego pisać na forum, bo cena jest ustalana indywidualnie. Powiem tak, gdybym sprzedał ak47 i dołożył to co włożyłem w konwersję GH, kupiłbym sobie rpk od CA.
W sumie przy dłuższej lufie - do standardowego cylindra moc spada, ale aż 100 fpsów?
Bore up musisz mieć przy lufie 590-640mm. Nic innego nie da rady. Sprężyna 120 da ci w tym wszystkim jakieś 430 fpsów.
Ja w GB od CA włożyłem właśnie bor-up'a Guardera 120 i 600mm lufę i jest ok 430 fpsów.
http://www.machinegun.pl/
zakładka "technika"/następnie "Lufy"
opisane dokładnie, od jakiej długości lufy jaki cylinderek podchodzi. Jeśli gb nie był ruszany, a sam masz trochę doświadczenia, spróbuj "skonstruować" jakiś klocek, który by tą komorę dociskał do GB. Ale to oczywiście, jeśli panowie z G&H nic nie poradzą.
machinegun- Portal i sklep jest ogólnie znany z braku kultury, jakiegokolwiek szacunku do klienta. Oczywiście sam się przejechałem i nie polecam tego sklepu.
Pan Bogdan zamieścił w galerii więcej zdjęć mojej konwersji. Sprawa spadku mocy wyjaśniona. Za tydzień lub dwa zamieszczę lans foty w odpowiednim temacie.