Autor cytatu: kazikWg mnie różnica w kolorach wynika raczej z tego, że jedna jest dla piechoty morskiej (ta ciemna
Ten po środku ma jaśniejszą - tą teoretycznie przypisywaną WDW. Ale w życiu kolorom koszulek nie przypisuje się aż tak silnego znaczenia, dlatego też można spotkać np. kogoś z MWD w granatowej lub tak jak tutaj, PM w jasno niebieskiej.Autor cytatu: Kamil http://kubanphoto.ru/photos/670/51974.jpg
Granatowa - spójrz na rękawy.
http://www.airsoftgun.ru/phpBB/viewtopic.php?t=21079(...) you do realize that in the real-world situation what they're wearing can be quite different from what they supposed to be issued and even from what they're issued?
No nie bardzo, wręcz zdecydowanie nie...Autor cytatu: baju123Czerwono(bordowo)-białe- jak dla mnie wojska pancerne.
Autor cytatu: SPECNAZ 2K9piechota morska (spotkałem się z nazwą Specnaz Marynarki Wojennej).
Autor cytatu: iwanniegrozny1. Marynarka wojenna, piechota morska oraz wojska nadbrzeżne w składzie MW (ci, którym przysługuje mundur MW) - pasy ciemnogranatowe (темно-синие). Czarny kolor - to albo specyfika oświetlenia (np zdjęcia), albo zbyt ciemny barwnik, użyty do produkcji. Czarnych pasów "w przyrodzie" nie ma (przynajmniej w zakresie MW ZSRR/Rosji)
Autor cytatu: iwanniegrozny3. Żołnierze Specnazu WW MSW oraz (sic!) funkcjonariusze oddziałów specjalnych milicji (SOBR, ale już nie OMON), którzy zaliczyli egzamin uprawniający do noszenia beretów bordowych (краповый берет) - pasy bordowe (краповые), ale tylko do beretu.
Też to słyszałem, ale z drugiej strony widziałem zdjęcie jednego gościa z OSN "Ruś" w bordowej tieniaszce w bazie (na pewno nie był "paradnie", bo chyba siedział przy łóżku czy jakoś tak).Autor cytatu: KamilTylko do beretu, czyli tylko paradnie? Bo tak też czytałem na jakimś rosyjskim forum, że tych czerwonych tielniaszek to się w polu normalnie nie nosi.
[cite]
Chyba to znów zależy od tego co dany zakład wyprodukuje. Widziałem zdjęcia załóg okrętów podwodnych i oni jak jeden mąż mieli tielniaszki biało-czarne. Znowu np. na innych zdjęciach, załoga niszczyciela ubrana była zarówno w granatowe, jak i czarne.
.