Piątek
19.30 – nieoficjalne otwarcie pikniku
20.00 – 2.00 festyn
Sobota
10.00 – oficjalne otwarcie pikniku z udziałem władz gminy i powiatu, rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci
10.30 – pokazy sprzętu militarnego oraz prezentacja zmotoryzowanych grup militarnych
14.00 – koncert melodii wojskowych
15.00 prezentacja grup rekonstrukcyjnych, w tym bractw rycerskich, grup rekonstruujących okres I wojny światowej, prezentacja sprawności ułańskiej
17.00 – główny pokaz dnia: rekonstrukcja potyczki z okresu II wojny światowej
18.00 – zakończenie pokazów II dnia pikniku, rozdanie nagród dla grup militarnych oraz rekonstrukcyjnych, w tym wręczenie „pucharu wójta gminy Hażlach”
19.00 – koncert charytatywny
20.00 – rozpoczęcie festyny głównego
22.00 – niespodzianka
2.00 – zakończenie festynu.
Niedziela
9.00 – parada pojazdów militarnych na trasie Hażlach – Cieszyn (rynek) – Czeski Cieszyn (rynek) – Hażlach; w międzyczasie w Hażlachu wystawa sprzętu militarnego i dioram grup rekonstrukcyjnych.
12.00 – otwarcie III dnia pikniku, rozdanie nagród dla dzieci biorących udział w konkursie plastycznym
12.30 – pokaz artylerii oraz technik walki z okresy średniowiecza i XVII wieku, prezentacja bractw kurkowych
14.00 – główny pokaz dnia: rekonstrukcja potyczki z okresu II wojny światowej
15.30 – koncert melodii wojskowych
16.30 – pokaz mobilności ciężkich pojazdów militarnych – „Crash test”
18.00 – zakończenie pikniku
GRH Razwiedka dostała zaproszenie i bierze oficjalny udział w w/w imprezie.
Prosze o informacje kto sie ew wybiera i jakim transportem jedzie
Mój kalendarz mówi mi że 27 czerwca wypada w sobotę, a nie w piątek... xsnailx, dałeś się chyba zwieść imperialistycznej propagandzie dezinformacyjnej ;-)
Jeśli was dobrze kojarzę, to staliście obok nas jak ładowaliśmy się już do samochodu :) Niestety kiepsko trafiliście, dzisiaj rano już wyjeżdżaliśmy, bo pogoda nie dawała szans na sensowny displey.
Zła pogoda wszystko zepsuła. Nawet chyba wyszedł pomysł by zamazać napis "Afganistan 1979-1989" i napisać "I wojna Czeczeńska"...
Forest - jeśli to wy byliście tą trójką w "Zielonej Cyfrze", to faktycznie trafiliście bardzo nieszczęśliwie, bo z naszego obozu dużo wtedy już nie zostało ;)
no szkoda, ale może w Bielsku się spotkamy i odważymy się podejść :)
Czy to była jedyna trójka w cyfrze? :P I rozumiem, że to ty się patrzyłeś :D
Ogółem podobali mi się ludzie na tym zlocie podchodzący i pytający się o broń, a z takich grupek wypatrzonych to ładnie się prezentowali amerykańscy spadochroniarze i ten hitlerowiec :) poza tym sowieci z goframi :D
Dwóch największych razwiedkowych lanserów na zlocie w Hażlachu zostało docenionych na łamach "Militaria XXw" wyd. spec.nr 3/2009 w relacji pikniu:)
Zgadnijcie kto jest na fotce :)?