Witam,już jakiś czas jestem zarejestrowany u Was i śledzę wasze forum uważnie, generalnie szukałem w internecie już informacji na ten temat, ale nie mogę nic znaleść, również tutaj, więc odwołuje się do zwykłej wiedzy, może ktoś by coś wiedział.
Generalnie jak w temacie, czy ktoś może wie jak umundurowani są chłopaki z GRU i jakich oznaczeń używają, nie licząc nietoperza na niebieskim tle.
I jeszcze taka mała sprawa....pod GRU podlegają jednostki Specnazu oraz niektóre jednostki WDW, np.:45 batalion rozpoznania, czy są jeszcze jakieś?
Ja bym odesłał do książki Specnaz w Afganistanie Milczarenki to chyba jedyna książka która wyszła w języku polskim i ma barwne tablice na których są przedstawieni
komandosi Specnazu i jednostek rozpoznania.Wiem że ta książka to żadna wyrocznia ale zawsze coś książka jest dosyć łatwo dostępna na Allegro.Posiada wiele zdjęć i wspomnianych już tablic kolorowych.Dla bardziej zainteresowanych pozostają książki po Angielsku lub też literatura w języku Rosyjskim.W ogóle to nasze rodzime wydawnictwa jakby nie zauważały tematyki jednostek specjalnych.Jest niewiele pozycji dotyczących tych właśnie oddziałów.Większość skupia się na II wojnie a przed pierwszym września to już w ogóle.