• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 1
    Hej, czy ktoś wie cokolwiek na temat tej repliki? http://www.hobby4men.com/kolter_pl/asg/produkty/karabinki_elektryczne/szturmowe/karabin_air_soft_aeg_classic_army_slr105_a1_para Czy pasują do niej oryginalne magazynki od AKS?
    Proszę o jaka kolwiek informację na ten temat
  2. # 2
    O jakiej replice mowa? Bo "para" mi osobiście dużo nie mówi.
  3. # 3
    Już wstawiłem link. Zapmniałem
  4. # 4
    To jest replika ASG i to jeszcze niezbyt ładna. Oryginalne magi pasują tylko po przerobieniu.
    •  
      ADi
    • 2009-08-29 *
    # 5
    Kolega używa. Naprawdę chwali. Full stal.
    Jeśli chodzi o magazynki (nie wiem co masz na myśli mówiąc oryginalne) z tego co pamiętam to produkcji 'chińskiej' trzeba podpiłowywać ,a CA pasują idealnie.
    Co do samej repliki , jedynym mankamentem są oznaczenia producenta - czyli bodajże amerykańskiego "Armalite" "Arsenal".
  5. # 6
    Tak, jak mówi Kamil.

Jeśli chcesz ekstremum realizmu to zostaje ci Yunker, ew. ostatnie "gaziaki" produkcji GHK (lub RA-Tech), które mają pełnowymiarowe suwadła i piękne wnętrze (a nie jakieś gearboxy).

ADi - SLRy mają oznaczenia Arsenal, a nie Armalite.
    •  
      ADi
    • 2009-08-29 *
    # 7
    Możliwe ,że tak. Już dawno tego w rękach nie trzymałem. Poprawie. ;)
  6. # 8
    Autor cytatu: kazikTak, jak mówi Kamil.

Jeśli chcesz ekstremum realizmu to zostaje ci Yunker, ew. ostatnie "gaziaki" produkcji GHK (lub RA-Tech), które mają pełnowymiarowe suwadła i piękne wnętrze (a nie jakieś gearboxy).

No własnie podałem ogłoszenie na Yunkera.
    Trudno, zaczekam. Nie bedę żadnych magazynków k... piłował.
    A deko to niestety minimum na 5 dzień od dnia zakupu trzeba rejestrować na policji. Co za dziady... !
    Prawdę mówisz Kazik, zostaje mi tylko Yunker......

A propos.. czy są sklepy gdzie Yunkera mozna kupić? Wie ktoś na ten temat cokolwiek?
  7. # 9
    http://www.militaria.pl/iz_-_masz/wiatrowka_aks-74m_4,5_mm_%28yunker-4_plastic,_folden%29_p4522.xml (1400zł)
    http://www.sfd.pl/Sprzedam_AKS-74M_karabinek_bojowy_yunker_3_-t466795.html (używany za 1200zl bez dodatków)

Ale konieczna jest podmiana kolby (zakładam, że potrzebne jest jako broń do Razwiedki).
  8. # 10
    Czytając tutaj dysputę - wpadł mi do głowy pomysł - czy aby do replik typu Boyi/VFC po wyjęciu bebechów nie dało by się wpiąć oryginalnego maga? Koszta takowej operacji były by dużo niższe niż zakup Yunker'a.
    Jak nie zapomnę - to jutro sprawdzę czy jest to możliwe.
  9. # 11
    Po wyjęciu Gearboxa i komory wchodzi też suwadło, bez żadnych modyfikacji, ale niema gdzie zamontować zatrzasku pokrywy komory zamkowej.
  10. # 12
    Jak usuniesz komorę hop-up i gear box to magazynek wejdzie
    tylko że będzie się chybotał na boki i stracisz spust, selektor ognia też będzie bezużyteczny
    ale przy dobrych chęciach i kilku częściach jest to do zrobienia

Edyta
    Mietek byłeś pierwszy :)
  11. # 13
    No i nie włożysz sprężyny i suwadła (takiego jak Duhec z Massudem mieli w replikach) bo one się na GB trzymają.
    •  
      ADi
    • 2009-08-29 *
    # 14
    Znajomy z jakiejś tam ogólnopolskiej ekipy reko. USMC mówił ,że dobrą metodą np. w eMkach jest wstawienie starego zdezelowanego GB tyle tylko z wyciętym miejscem gdzie powinien wchodzić magazynek. Czyli GB nadaje się praktycznie do kosza, ale zostaję spust , selektor ognia , da się zamontować pokrywę zamka i ostre magi wchodzą (mówie o AK , a nie o M4),a wszystko to dzięki brzeszczotowi. Do tego aby magazynek się nie chwiał wkleił bym do środka te filcowe podkładki pod meble (ja tak robiłem jak kiedyś miałem MP5A2 CA i niektórzy moi znajomi w różnych pochodnych eMek).
  12. # 15
    Do tego bez ramy silnika (i przyciętym elementem co tam wystaje) i montujesz prawdziwy chwyt pistoletowy.

Hmm... aż sobie zrobię takie coś :D Zdezelowany GB mam :D
    •  
      ADi
    • 2009-08-29 *
    # 16
    Polecam , to naprawdę dużo daje. Miałem okazję pobawić się taką emką. Jak się postarali z przeróbkami to przy odciągnięciu suwadła było widać deko naboje 5.56.

Czekam na zdjęcia Potfur , bo po przeróbkach w tym stylu jeszcze AK nie widziałem. ;)
  13. # 17
    Dzięki Kazik. Jutro pojadę do tego sklepu. Zobacze jak to jest. A jak trzeba wymienić kołbę to się wymieni.
    Oczywiście że do rekonstrukcji. Wiesz że reszta mnie nie bawi.
    Pozdrawiam
  14. # 18
    Jeszcze gaziaki GHK, o których wspominałem:
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GHK-GBR-AKS74N_cat_Gas%20Blowback%20Rifles
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GHK-GBR-AK74MN_cat_Gas%20Blowback%20Rifles

(klikamy na "Enlarge Image", żeby zobaczyć detale)

PS. Zmieniłem nazwę tematu, by potomni od razu wiedzieli o co tutaj chodzi.
  15. # 19

Jeśli ktoś chce kupować na wgc to uprzedzam aby nie kierować się dostępnością towaru tylko od razu składać wstępne zamówienie(sprawdzają wtedy dostępność towaru na magazynie).

Na forum Jeden do jednego piszą jak przerobić elektryczną replikę na blow-back. Uprzedzam jednak, że jej żywotność wtedy gwałtownie spada.
  16. # 20
    Elektryczny blowback to raczej nie to o co tutaj chodzi. Bo suwadło dalej będzie małym dzyndzelkiem i wstyd będzie replikę rozłożyć.
  17. # 21
    Za taką kasę można kupić ładniejszą replikę choćby z VFC - też stal i lepiej wykonana, albo jak piszą chłopaki Yunkera - chyba najbardziej realistyczny tylko postrzelać można co najwyżej do tarczy ;)

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0