• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 1
  2. # 2
    Ciekawe sam jestem tym zainteresowany ,ale chyba nikt nie posiada takiego ustrojstwa u nas :(
  3. # 3
    Ciekawe ile to daje fps-ów bo kupowanie NPAS-u mnie nie urządza, nawet nie wiadomo czy pasuje...
  4. # 4
    Na wmasg jest informacja, że pasuje do wszystkich replik Boyi. I widocznie jest lepsze od GHK pod względem wytrzymałości, bo piszą, że zastępuje "słabsze" części z replik GHK.
    A tutaj link:http://www.wmasg.pl/aktualnosci/zza_granicy:_garsc_informacji_c.d./1585/
  5. # 5
    OK, ale czy lepszy znaczy już dobry? Poza tym inormacja na wmasg to copy/paste z tego co napisali na ebaybanned, no a trudno żeby sprzedawca napisał że towar jest do d..y.
  6. # 6
    No niby stalowe :)

Powiem tak - kupię i podzielę się informacją ;)
    Jednak prawie 90% pewne jest ze do wymiany poleci dysza i komora HU + spręzyny :)

A kolejna sprawa to będzię praca z wiertarką i/lub dremelem i odchudzenie tych ciężkich części ( zestaw ma ponoć 2kg! )

Jeśli poczekacie z 1,5 tyg. to wam powiem czy warto to kupować:))))

Pozdrawiam!
  7. # 7
    2 kilo?! Biorę od ręki. :P Żeby tylko miało kopa. ;)

Tylko Sop-Pel - najpierw zważ, potem zamontuj, przestrzelaj, potem odchudzaj. ;)
  8. # 8
    Nie ucz ojca dzieci robić:]
    Jestem już w 3/4 robienia sam takiego zestawu z ostrych części + suwadło mojej roboty - zobaczymy co z tego wyjdzie:)
  9. # 9
    @SoP-Pel, a myślisz, że NPAS będzie pasował?(offtop)
  10. # 10
    bedzie - ale czy jest sens?
    NPAS jest dobry jak uzywac chcesz do CQB
  11. # 11
    heh, myślałem, że NPAS pozwala zwiększyć stockową moc repliki gazowej i ją regulować, widzę, w takim razie jeżeli ten kit będzie dawał moc, która nie jest dla mnie dostateczna, to jak ją zwiększyć?
  12. # 12
    Sorry za OT, ale co to NPAS? Na wmasg'u nic o tym nie znalazłem. Tzn. domyślam się, że to jakieś tuningowane części wew. od RA-Tech, ale nie wiem czy sie nie mylę.
    Pytam bo planuje zakup skorupy AK74M od VFC i wpakownie tam bebechów gazowych np. tych z tego tematu.
  13. # 13
    To Soppel jest znawcą tematu :), ale mogę tak wstępnie powiedzieć, że to system regulowania fps-ów.
    Link http://www.youtube.com/watch?v=9JwoN7yU0BU
  14. # 14
    NPAS to zestaw dyszy z zaworem o regulowanej szczelinie. Tak naprawdę główny zysk z FPSów jest z dokładniej wykonany stąd główny uzysk fps.
  15. # 15
    Ok dzięki za odpowiedź :)
    Swoją drogą fajny ten zestaw. Myślę, że waga 2kg zapewni sporego kopa :)
  16. # 16
    albo raczej muła patrząc na to pod kątem fizyki:)
  17. # 17
    No tak. Ale na RedGazie to by nieźle świrował taki zestaw. Tylko jak długo...? ;)
  18. # 18
    A tam RG, co2 = ftw :)
  19. # 19
    no minęło już w sumie więcej niż 1,5 tygodnia :P Wiesz już coś może?
  20. # 20
    Wkładam go do customowej repliki - to się nie dziw że nie ma wieści o działaniu mechanizmu.
    Ogólnie jest dość dobrze wykonany. Jedyne zastrzeżenia budzą elementy wykonane z tworzywa sztucznego jak dysza i komora HU.
    Reszta mechanizmów w tym sprężyny są niezłej jakości.
  21. # 21
    Sop-Pel - podejdzie pod CO2? ;)
  22. # 22
    bez problemu
    Ale mówię, podejrzewam potrzebę wywalenia dyszy :/

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0