• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 1
    Witam,
    przez przypadek natrafiłem na sklep internetowy z częściami do AK, jest nim works 11:http://www.works11.pl/?category_id=500,
    pierwsza rzecz na jaką chciałbym znać odpowiedź to, czy te części są oryginalne, czy ceny są waszym zdaniem w miarę w porządku no i czy ktoś z was już tam kupował?
    Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
  2. # 2
    czesci s polskie, produkowane w radomiu, ceny znoscne, firma ok
  3. # 3
    Witaj.

Części są z oryginalnej produkcji wojskowej, ale polskie (FB Radom). Tak nawiasem-karabiny samopowtarzalne także produkowane są (były) na częściach wojskowych, choć składane od podstaw. Do marca można było je nabyć na pozwolenie do celów myśliwskich lub sportowych. Od tego czasu nie są rejestrowane w WPA ponieważ pewien "spec" z CLK KGP, którego nazwisko pominę uznał NA PODSTAWIE ZDJĘĆ z podanej powyżej strony za broń... szczególnie niebezpieczną. pomijam, że opinia jest zupełnie bezprawna.

Pod względem rzetelności-osobiście nie mogę im niczego złego zarzucić.

Pozdrawiam.
  4. # 4
    znaleziona recenzja jednego przedmiotu:
    http://www.youtube.com/watch?v=LZXCqqafbgQ
  5. # 5
    No to rzeczywiście czysty profesjonalizm jeśli chodzi o tego gościa... to jest w ogóle skandal żeby dokonywać analizy na podstawie zdjęć i w dodatku podejmować jakiekolwiek decyzje na ich podstawie, a niestety w Polsce wielu takich "speców" w wielu dziedzinach...
  6. # 6
    Nie chcę za bardzo wgłębiać się w temat, bo to forum nie jego dotyczy. Ale trafiłeś w sedno! Gość (a niech tam... o nazwisku Jarosław Rosiak) własnym podpisem potwierdził, że opinię wydał na podstawie "informacji ze strony producenta". Inkryminowanego egzemplarza nie miał w rękach. Ponadto CLK może wydawać opinie tylko i wyłącznie odnośnie konkretnego egzemplarza broni, który występuje np. w postępowaniu sądowym. Zresztą sprawa nie dotyczy tylko Worksa. Poniżej masz cały wykaz "nierejstrowalnej" broni:

http://wpa.policja.waw.pl/portal/wpa/1218/5464/INFORMACJA_DOTYCZACA_REJESTRACJI_BRONI_OSOBOM_FIZYCZNYM.html

Pozdrawiam.
  7. # 7
    Autor cytatu: Wołk Poniżej masz cały wykaz "nierejstrowalnej" broni

przeciez sporo ludzi posiada pozwolenie na bron szczegolnie niebezpieczna (wystarczy miec zarejestrowana dzialalnosc i w PKD wpisane "szkolenie agentow ochrony" po tym wstepuje sie do komendy po takie pozwolenie (500 zl))
    najlepiej i tak maja ci co wyrobili sobie takie pozwolenie przed 1997 rokiem.. oni maja bezterminowe pozwolenie.
    ___
    w obawie przed trolami, napisalem tylko ze istnieje mozliwosc uzyskania takiego pozwolenia, a jak jest w praktyce w zdobyciu to juz inna kwestia

edit: Link usuniety - xsnailx
  8. # 8
    @systema
    Ja zamawiałem swego czasu sporo rzeczy, wszystko szybko, sprawnie i bezproblemowo ( pozatym W11 wystawia też rzeczy na allegro,jak narazie mają same pozytywy, więc raczej o kwestie techniczne bym się nie martwił).
  9. # 9
    Proszę usunąć tego linka z NK. Jak dla mnie gość może być nawet siódmą inkarnacją samego Mao i nie odróżniać spustu od otwieracza. Ale jego prywatne życie jest jego.
  10. # 10
    comradeSzoti: "Po tym wstepuje sie do komendy po takie pozwolenie (500 zl)"

Tylko 242 zł. :-) (Ustawa z dnia 16 listopada 2006 r. o opłacie skarbowej (Dz. U. z dnia 08 grudnia 2006 r. Nr 225 poz. 1635)

"Najlepiej i tak maja ci co wyrobili sobie takie pozwolenie przed 1997 rokiem.. oni maja bezterminowe pozwolenie."

Wszystkie rodzaje pozwoleń są bezterminowe. Właśnie do połowy lat 90' wydawane były terminowo i trzeba było ich ważność odnawiać. Nie znaczy to oczywiście, że Policja nie może pozwolenia cofnąć. Może, ale tylko w przypadkach wskazanych w UoBiA.

Pozdrawiam.
  11. # 11
    Autor cytatu: yakarovProszę usunąć tego linka z NK. Jak dla mnie gość może być nawet siódmą inkarnacją samego Mao i nie odróżniać spustu od otwieracza. Ale jego prywatne życie jest jego.

Dopóki nie eksponuje go na NK :) "Chcącemu nie dzieje się krzywda"

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0