Podpis pod zdjęciem z brodatym Czeczenem: "Oporządzenie specnazowca, jakie weszło do użytku już po pierwszej wojnie z Rosją.(...). W kieszeniach oporządzenia mieści się 8 magazynków do Kałasznikowa, na pasie wokół bioder zapas amunicji do granatnika podwieszanego. Uzbrojenie: 5,45 mm AKSU, 9 mm pistolet Makarowa PM. Nóż bojowy, kajdanki, radiotelefon Motorola. Duże zatrzaski z jasnego metalu stanowiły łatwy cel dla snajpera. Grozny, pażdziernik 1999 r." - M. Kuleba: Czeczeński Specnaz.
Zdjęcie z drugim Czeczenem (który chce pokazać, że wykonuje wole Allaha) prawdopodobnie z tego samego okresu (II wojna czeczeńska) wskazuje na to chociażby opaska na czapce. W tle kamienica - Grozny?
Ciekawa kamizelka. Kiedyś w Warszawskim demobilu o nazwie "Predator" pojawił się podobny czestrig (ale nie gwarantuję, że to ten sam!). Tamten ponoć nazywał się Kangur-ileś (za ileś wstawiamy numer, chyba 4 albo 5). Niestety nie pamiętam nazwy firmy, która niby go produkowała, ale był to chyba "fort".
No właśnie, za dużo gdybania w zdaniach powyżej...
Zapytałem na red-alliance - Desantnik zasugerował, że może być to twój turecki, gdyż oni niby robią materiał w podobnym kamuflażu. Ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy (śmiem nawet w to nieco powątpiewać).
Widziałem topic na red-alliance, równie dobrze może być z Pakistanu... przychylam sie do twojego zadnia, że to rosyjskie ustrojstwo, jednakże po godzinach poszukiwań niestety nie znalazłem Kangura-4 lub 5.
Czy układ kieszeni Kangura którego widziałeś pokrywa się z poniższym schematem (średnie prostokąty to kieszonki dedykowane pod F-1, małe pod VOG-i) ?
hehe zreflektowałeś się po RA a ja też jestem tutaj :)
Ciekawe wdziałem tą kamizelę kilka razy i nie przyszło mi do głowy że to seryjny produkt i do tego ruski.
Przypomniałeś sobie, że gdzieś tą kamizelkę widziałem u nas na forum, to wrzuciłem info :)
Też nie miałem pojęcia, że istnieje w ogóle coś takiego jak M20.