• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 1
    kupowal juz ktos kiedys na egun'ie?
    jak wyglada sprawa z czescmi od broni i magazynkami jak paczka idzie przez granice?
    chce zakupic tam magazynek bakelitowy ale troche pekam w obawie przed wizyta strazy granicznej i policji ;)
  2. # 2
    Nie są to części nielegalne (lub wymagające jakiejś koncesji), więc nie powinno być problemu. Parę osób już kupowało.
  3. # 3
    Ja tam kupowałem parę rzeczy (m.in magazynki) i nie było problemu.
  4. # 4
    ahh to wporzo. jeszcze tylko jedno pytanie.
    w jaki sposob dokonywaliscie wplaty na niemieckie konta w euro?
    jak w banku czy na poczcie to trzeba w kantorze zlotowki na euro wymienic czy odrazu wymiana waluty przy przelewie
  5. # 5
    Jak możesz to przelew bankowy zagraniczny, jest najszybszą opcją. Chyba, że sprzedawca ma Paypal.
  6. # 6
    Ja przelewałem z niemieckiego konta na niemieckie... ale to raczej ci nie pomoże :)
  7. # 7
    Nie pękaj ;) kupuj
    sprzedawca poinformuje Cię o formie zapłaty
    jeśli nie kupisz nic co jest zabronione naszą ustawą to jedynie możesz dostać pisemko z w sprawie opłat celnych.
    A i monitoruj kurs Euro :)
  8. # 8
    Najbardziej korzystny sposób płatności to Paypal, ale niezbyt często ludzie z eGuna to akceptują.

Najczęściej jest przelew na konto, a tutaj koszt takiej operacji to od 40-50zł do nawet niewiadomoile zł. Więc musisz się zorientować ile twój bank sobie za to liczy i doliczyć to sobie do ogólnych kosztów.
  9. # 9
    zreszta nawet jesli by cos bylo u nas zabronione to wg prawa unijnego eksporter ma to stwierdzic i nie poslac
  10. # 10
    mi sie jednak wydaje ze to zalezy czy paczka pod skaner trafi.. te przesylka lądową rzadko sa skanowane.
    znajomy gdy wysylal kolbe od beryla do usa droga lotniczą (tam kazda paczka jest skanowana) mial nieprzyjemnosc goscic straz graniczna i policje, powiedzieli mu zeby lepiej ich wpuscil po dobroci bo i tak jutro wroca z nakazem (w co powatpiewam) przeszukali mu szybko chate czy nie ma broni i poszli.
  11. # 11
    Co innego USA, co inne UE.
  12. # 12
    akurat to co pisze sprawdzilem na wlasnej skorze i w pewnym sensie uratowalo mi to d**e

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0