Kazik gdzie tam to kosztuje mniej niż 100zł, ale mnie wywalił bo powiedział, że to jest krzywdzące dla producenta i że go uczulali żeby takich rzeczy nie robił, także sobie darowałem :(
Hm... Jak mówicie ze tak łatwo wybić to chyba kupie sobie AKMS'a CM. I wymije te brakujące numery. :-D A jak bym je skopał to ile nowe body kosztuje? orientujecie się?
Ten uczulony na "krzywde producenta" - to jest przeczulony. Nie jest nielegalne używanie/tworzenie znaków firmowych w celach niekomercyjnych.
Nikt robiąc sobie znaczek jakiejś firmy na własny tylko użytek, krzywdy jej nie czyni.
Gdybyśmy robili repliki na handel (z oznaczeniami) - to inna sprawa.
W Cymach serii 40 (a podejrzewam, że pozostałe cymy robione w systemie VFC/Boyi też) ten element, na którym powinien znajdować się ten "najważniejszy" numer oraz suwadło jest ze znalu. Sam myślałem o wybiciu numerków, ale chyba jednak nie zaryzykuje.
Na elementach nieporecznych ktorych nie mogą w maszynke wkręcić życzą sobie 15-25zł za literkę lub cyferkę. W obrazki nie chcą się bawić. Taniej wychodzi na jakichś małych blaszkach np. zawieszki do pucharów gdzie za cały napis biorą 50-150zł. Trza pytać tam gdzie robią puchary, znaczki zlotowe, biżuterię itp
Ja tam widzę różnicę: 7 inne, dwójka nie powinna mieć dolnego ogonka, N powinno mieć inaczej krzywiznę.
Ale to takie marudzenie bardziej - wg mnie - ekstra.
Autor cytatu: xxxFENCExxxGeneralnie wygląda jak japońska replika ruskiego sprzętu - "za dobrze". Z tym, że odwzorowanie "radieckiej bylejakości" pewnie kosztowało by dodakowo.
fakt bo to bylo grawerowane, nie wybijane puncą.
dla kogos kto wybijal kilkadziesiat kalachow dziennie to ciezko bylo o dokladnosc
na egun.de jest sporo zestawow punc i to tanio
co do wlasnych znaczkow to grawer moze wyrobic punce na podstawie projektu
Ja właśnie chciałbym sobie wybić numerki na swojej nowej 105ce. Nie dali mi numerów na body co jest duużym plusem :D
Jedyne co to wymienić suwadło które akurat mam bez numerów i pokrywę.
Chciałbym to zrobić wybijakiem ale wiadomo że nie wybiję znaczka iżmaszu :c
Takie pytanko czy grawerować można na farbie? Nie chcę ściągać tej co jest.
Macie może jakieś foto z numerami na AK 105?
Tu moja próba z wybijakiami z allegro za 12zł , myśle że wyszło nieźle i suwadło Cymy nie ucierpiało, chyba to jednak nie jest znal tylko aluminium, swoją drogą doś miękkie i raczej plastyczne niz kruche link do efektu: