• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 31
    jeżeli kabura SSO Wektor jest dokładną kopią wzoru amerykańskiego, to Glock 17 pasuje jak ulał. Pamiętajmy, że to kabura parciana, a nie kydexowa, więc nie jest dopasowana pod jeden tylko pistolet, ale całą gamę broni o podobnych rozmiarach, dlatego powinny do niej pasować wszystkie średnie pistolety, od G19 do beretty 92. O Glocka 17 bałbym się akurat najmniej - nie jest duży ani gruby, nie ma wystających elementów - pasuje do wszystkich kabur uniwersalnych na średnie pistolety.
  2. # 32
    wektora oglądałem u Owcy
    na moje oko (a sprzedaje asg i osprzęt ponad 3 lata) bedzie pasować
    glock generalnie przy kaburach ogólnego zastosowania jest pistoletem "wzorcowym" i przy takich kaburach (jeśli nie jest to kabura dedykowana do małych pistoletów typu compact lub dużych typu USP i Deseret Eagle) raczej o inne pistolety by sie należało martwić a nie o glocka 17 ;-)
  3. # 33
    witam
    dostałem kaburę radziecką
    opis: czarna skóra (makarow) ale problem mam z tymi dwoma paskami które wystają (ok. 5cm ale są regulowane) i łączą się z szeroką szlówką która zakłada się na pas główny, jakie formacje miały (używały) ten rodzaj kabury
    •  
      ADi
    • 2012-03-30
    # 34
    Wydaje mi się, że masz na myśli naszą polską kaburę od P-64 :D
  4. # 35
    Autor cytatu: palladwitam
    dostałem kaburę radziecką
    opis: czarna skóra (makarow) ale problem mam z tymi dwoma paskami które wystają (ok. 5cm ale są regulowane) i łączą się z szeroką szlówką która zakłada się na pas główny, jakie formacje miały (używały) ten rodzaj kabury

Kabura do "makarysza" dla Floty i MP :)

Załączniki:

• saperski-kabura-floty.jpg
  5. # 36
    dzięki wielkie... hehe mam następną rzecz morpiechu
  6. # 37
    a czemu taki kształt ... nie bardzo nadaje się do biegania (ciut się obija)
  7. # 38
    Autor cytatu: pallada czemu taki kształt ... nie bardzo nadaje się do biegania (ciut się obija)

Bo ona nigdy nie była stworzona dla "biegaczy" :)
    Historia tych kabur jest długa ale pokrótce: przeznaczona jest do noszenia głównie pod mundurem, ewentualnie na płaszczu lub kurtce mundurowej, podczas pełnienia służby na okręcie w ciasnych pomieszczeniach. Dlaczego pod mundurem - ano by się nie czepiała o wystające elementy konstrukcyjne okrętów.

MP, jako nieodzowna cześć WMF, przejęła a właściwie dostała w spadku te kabury do użytku i bidulki morpiechy "męczyły" się z tym wynalazkiem:)
    A tak naprawdę to bardzo wygodna kabura, zwłaszcza wypchana "wkładem", i to obijanie się nie przeszkadza.
    •  
      Seth
    • 2012-11-27
    # 39
    Kojarzy ktoś czy KO-3 będzie pasować do siga p229 (kjw kp-02) ?
    Jeśli nie to czy jest jakaś rosyjska kabura udowa/biodrowa do której by pasował?

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0