jeżeli kabura SSO Wektor jest dokładną kopią wzoru amerykańskiego, to Glock 17 pasuje jak ulał. Pamiętajmy, że to kabura parciana, a nie kydexowa, więc nie jest dopasowana pod jeden tylko pistolet, ale całą gamę broni o podobnych rozmiarach, dlatego powinny do niej pasować wszystkie średnie pistolety, od G19 do beretty 92. O Glocka 17 bałbym się akurat najmniej - nie jest duży ani gruby, nie ma wystających elementów - pasuje do wszystkich kabur uniwersalnych na średnie pistolety.
wektora oglądałem u Owcy
na moje oko (a sprzedaje asg i osprzęt ponad 3 lata) bedzie pasować
glock generalnie przy kaburach ogólnego zastosowania jest pistoletem "wzorcowym" i przy takich kaburach (jeśli nie jest to kabura dedykowana do małych pistoletów typu compact lub dużych typu USP i Deseret Eagle) raczej o inne pistolety by sie należało martwić a nie o glocka 17 ;-)
witam
dostałem kaburę radziecką
opis: czarna skóra (makarow) ale problem mam z tymi dwoma paskami które wystają (ok. 5cm ale są regulowane) i łączą się z szeroką szlówką która zakłada się na pas główny, jakie formacje miały (używały) ten rodzaj kabury
Autor cytatu: palladwitam
dostałem kaburę radziecką
opis: czarna skóra (makarow) ale problem mam z tymi dwoma paskami które wystają (ok. 5cm ale są regulowane) i łączą się z szeroką szlówką która zakłada się na pas główny, jakie formacje miały (używały) ten rodzaj kabury
Autor cytatu: pallada czemu taki kształt ... nie bardzo nadaje się do biegania (ciut się obija)
Bo ona nigdy nie była stworzona dla "biegaczy" :)
Historia tych kabur jest długa ale pokrótce: przeznaczona jest do noszenia głównie pod mundurem, ewentualnie na płaszczu lub kurtce mundurowej, podczas pełnienia służby na okręcie w ciasnych pomieszczeniach. Dlaczego pod mundurem - ano by się nie czepiała o wystające elementy konstrukcyjne okrętów.
MP, jako nieodzowna cześć WMF, przejęła a właściwie dostała w spadku te kabury do użytku i bidulki morpiechy "męczyły" się z tym wynalazkiem:)
A tak naprawdę to bardzo wygodna kabura, zwłaszcza wypchana "wkładem", i to obijanie się nie przeszkadza.