Berdozon- Jeśli to ten mój to na 100% oryginał.Był jako jeden z 10 sztuk zakupiony wprost z wyprzedaży składów armii post ZSRR.Z terenu dawnej Republiki Mołdawii
Ruskie, myślę nad dodaniem do 6B5 dodatkowej kamizelki (najlepiej chesta). Czy dla I Wojny w Czeczenii pozostaje mi do wyboru tylko stanik? (wnioskując ze zdjęć). Nie jest to stylizacja,a rekonstrukcja - więc pytanie, czy 106 gwardyjska WDW z Tuły (w sumie niech będzie dowolny oddział WDW) mogła nosić 6B5 w takiej konfiguracji?
Staniki ogólnie bardzo ciężko znaleźć na zdjęciach, a w połączeniu z 6b5 to już w ogóle tego nie widziałem. Z 1szej Czecz. pamiętam tylko foty Witjazu ze Pasem A (czyli Lifczikiem) i to noszonymi po prostu na mundur, bez żadnej balistyki pod spodem.
To na ostatnim to nie 6b4, a Kora-1/Korund z najajnikiem. A Wydra jest do dostania, tyle że za dzikie pieniądze :D No i nie przypominam sobie by WDW się wówczas w Wydrach nosiło.
@Kazik - akurat dzisiaj się zawziąłem, a zawsze jak widziałem te fotki to mówiłem sobie "dobra, kiedyś tam zapytam czy się tak da na rusmilu...". Mam wolny stanik pod ręką i korci żeby go wrzucić na klatę.
Autor cytatu: HusarKtoś na forum jakiś czas temu w "a co to jest" zidentifkował to jako wydrę (ale po głębszej analizie fotek wydry na RA mam wątpliwości)
To jest Wydra ale 3M (spora różnica :) ) produkcji Dynaforce. Niedawno odkryłem ,że w Rosji są one do dostania w sklepie armytex.ru i to wcale nie za majątek.
Nie ,nigdy jeszcze u nich nie zamawiałem. Aczkolwiek słyszałem od znajomych, że sklep wiarygodny. Być może jeszcze w tym roku zrobię u nich jakieś zamówienie bo niczym syn marnotrawny muszę powrócić do kamizelki SOM M32 PHT którą haniebnie tanio sprzedałem kilka lat temu (po uprzednim bezskutecznym rozpoznaniu w tutejszym komisie rzecz jasna) :p
Co do różnic to sam zobacz.
Wydra:
Wydra 3M: