Witam,czy ktoś posiada jakieś rysunki, książkę (wiem że istnieje instrukcja obsługi) do granatnika ags 17, naszło mnie na zrobienie repliki mam czym, mam z czego tylko nie za bardzo mam na podstawie czego, żeby jakieś proporcje wyliczyć. wszędzie tylko zdjęcia małe z niewidocznymi szczegułami albo ja nie potrafię szukać (to też możliwe)
Jeżeli ktoś coś ma i ma ochotę udostępnić to proszę o kontakt
tutaj masz granat VOG-17 z AGS'a w porównaniu z VOG-25P i wymiary VOG-25P to ok 10cm długości i 4cm średnicy
tutaj porównanie z nabojem 7,62x39
no i znając już przybliżone wymiary granatu myślę, że będziesz wstanie coś zdziałać :) (nie sądzę by gdzieś były dokładne wymiary AGS'a) mój ojciec robi w firmie modelarskiej i jak robią prototyp jakiegoś modelu np. ciężarówki a nie mają żadnych danych na jej temat to odnoszą się np do wysokości człowieka stojącego obok szacując, że ma mniej więcej np 175cm wzrostu i obliczają resztę. Ciężka robota i bardzo mozolna, trochę niedokładna ale na pewno lepsza niż robienie na "oko" . Mam nadzieję, że to co wrzuciłem się przyda :) W razie czego postaram się jeszcze pomóc