Czasem się zastanawiam czy szyna w prawdziwkach nie jest wyżej niż w replikach. Bo takie PSO do repliki też nie pasuje ale do prawdziwka chyba jednak tak.
Ale co? Szyna przez niego jest dorobiona? Bo sam klocek jest od PSO i jego nie ma jak przerobić. Do tej szyny jest tylko ogranicznik dokręcony. A szynę to wątpię, że sobie sam zamontował, bo raczej mu chyba nie za bardzo wolno.
Jeszcze jest opcja, że spiłował cały ten gwint na dole, gdzie się żaróweczkę wkręca.
Ja po rosyjsku nie rozumiem, ale w tym filmie żołnierz tłumaczy co tam modyfikowano. Oto link http://www.youtube.com/watch?v=UG5WKuE08iE (ok 4:20min). Szyna nie wygląda na inną niż ak-owska, więc coś kombinował przy lunecie. Fajnie, gdyby ktoś znający język przetłumaczył ten fragment.
Autor cytatu: samekJa po rosyjsku nie rozumiem, ale w tym filmie żołnierz tłumaczy co tam modyfikowano. Oto link http://www.youtube.com/watch?v=UG5WKuE08iE (ok 4:20min). Szyna nie wygląda na inną niż ak-owska, więc coś kombinował przy lunecie. Fajnie, gdyby ktoś znający język przetłumaczył ten fragment.
Nic w tym karabinie nie jest przerabiane samemu. To jest AKS74-ON2. Modyfikacja snajperska. I fabryczne jest zmodyfikowana szyna. Własnie o tym gośc mówi. Ze została fabrycznie wzmocniona.
Przeznaczony wyłącznie dla pary snajperskiej. W której powinni być: 2 osoby, z uzbrojeniem: SWD, WSS i AKS74-M2
Dla czego SWD i WSS razem? Dlatego iz w trakcie walk, WSS likwiduje cele bliskie , by prowadzic strzelanie precezyjne po dalekim celom.
odleglość trafienia SVD -1200-1300 metrów, a WSS realnie do 350
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale ta luneta jest przeznaczona do swd i zamontował ją bez żadnych przeróbek do tego ak? Czy masz na myśli, że nie modyfikował nic przy samym karabinie, ale luneta jest przystosowana? Bo to mnie bardzo ciekawi właśnie.
jest modyfikowany fabrycznie!!! dlatego nazywa sie AKS74-on2
Dla snajperów wyłącznie.
AKS74-ON2 Czyli: automat kalasznikowa skladywajuszijsia, model74, s opticzeskim pricełom i nocznogo widenija.
karabin Kałasznikowa Skladany model74 z luneta gdzie równiez może byc stosowana luneta-noktowizor.
Nie musialem Tłumaczyc. Sam z takiego strzelalem. Ale nigdy nie patrzyłem na niego pod kontem czy pasuje luneta czy nie. To ma zabijać, a od pasowania sa technicy.
Przepraszam, nie zrozumiałem za pierwszym razem. Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź- nie miałem pojęcia o istnieniu takiego ak! Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki!
Autor cytatu: samekPrzepraszam, nie zrozumiałem za pierwszym razem. Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź- nie miałem pojęcia o istnieniu takiego ak! Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki!
Nie ma problemu. Takie AK są dawno produkowane. napewno były za moich czasów ( 91-99) i w czasach Afganistanu. Dalej nie wiem.
Chińskie podróbki no i chińskie PSO z tego co pamiętam mają kable na wierzchu. No i białoruskie/radzieckie PSO są młotkowe. Jak za tą cenę to ciężki temat no i słabe właściwości jeśli chodzi Ci o walory użytkowe.
Na moje to chińskie podróby PSO-1. Nadaje się to to zupełnie do niczego.
Ustawianie siatki polega na przesuwaniu całego tubusu (okularu) i wiąże się to z żadnymi szansami na wyzerowanie optyki.
Jak i dochodzi problem " przekrzywienia " lunety. (tylny tubus jest pod kątem do soczewki z przodu)
Reasumując, szkoda kasy.
Miałem takie dwie i obie są do de.... jedną rozebrałem na drobne i stąd wiem jak to w środku wygląda...