Autor cytatu: Kacperix
czeski kamuflaż od czeskiego filmu? :)
Autor cytatu: kazikToszka (a to nie wiem od czego)
Autor cytatu: SPECNAZ 2K9No to nazwa tematu powinna być Butan=TCKO (ang. TTsKO) w ten sposób.Rozwinąłem skrót z topiku żeby już nie mieszać w temacie .
Dokładnie zawsze Butan używać łatwiej niż trjochcwietnaja kamuflirowannaja odeżda .My też mówimy pantera leśna a nie kamuflaż wz.93 a na mundur mówi się US a nie mundur polowy wz.93 itp.
Oczywiście masz rację, stosowanie wschodnich nazw do określania wschodnich rzeczy (kamuflaży) zdecydowanie jest najlepszym wyjściem. Nie wiedziałem po prostu, że to coś opisane przez Weedmeistera też jest określane Butanem na wschodzie.Autor cytatu: WohamTu nie chodzi o terminologije wschodnia lub zachodnią. Tyle ze jezeli my chcemy prawidlowo okreslac rzeczy wschodnie, to powinnismy stosowac terminilogje wschodnią. Tak było by łogicznie, poniewaz stosując okreslenia zachodnich wyrobów prawidłowo, dlaczego mielibysmy przekrecac nazwy wschodnie???
Autor cytatu: xsnailxmundurow ttsko w swojej karieze mialem 7 sztuk i ... tylko 2 byly podobne
wiele kolorystyce ttsko zalezy od tkaniny bazowej, niektore byly na np ciemno zielonej inne na oliwce a inne na pustynnym cienkim plotnie, nadal bede sie upieral ze jak wypili/co w fabryce tak wyszlo zwlaszcza ze braz do brazu tam nie podobny, zdazalo sie ze 2 pary ttsko o tym samym goscie mialy inna baze i np byly szyte innymi nicmi !
co jednak nie zmienia faktu iz wariacje wzoru mogly wystepowac
Autor cytatu: xsnailxAntek, a moze poprostu obaj mamy racje, z tym ze na owych 7 par mialem tylko 2 ktore byly uzywane, reszta to nowki :)
Autor cytatu: kazikArtykuł faktycznie by się przydał, ale ja się przyznaję, że nie ogarniam tego tematu na tyle by zrobić kompilację z tego co tu napisane (przynajmniej nie na tyle, by mieć pewność, że czegoś nie przekręcę ;-) ). Aczkolwiek jeśli ktoś byłby gotów się poświęcić, to na pewno chętnie to opublikujemy.
Autor cytatu: kazikJestem pewien, że są tutaj amatorzy na takie teksty :)