@Maza - fajny zestaw (szczególnie połączenie balistyki, hełmu i kamizelki), ale te oliwkowe spodnie trochę nie pasują. Jakbyś miał dół od KZM (dobrze zgadłem?) to wyglądałoby o wiele lepiej (albo florę w starej lub cyfrowej wersji).
Kamizelka i hełm nie moje ;) Ale zamierzam sobie takie same kupić.
Więc tak, KZM Babek w srebrnym liściu. Spodni nie miałem innych, ale niedługo zamawiam cały mundurek w cyfrze więc cińskie oliwki pójdą do szafy.
Czym się "zajmujesz"? Bo jeśli airsoftem, to podziwiam wybór sapogów. Polecałbym się upewnić, że dobrze leżą na nodze, bo tak jak przy każdych butach, źle dopasowane mogą bardzo doskwierać. Z tego też powodu ja np. raczej biegam w butach trekingowych.
Chyba mg ma rację, no po prostu chłop mi się z ruskim skojarzył stuprocentowo. Wydaje mi sie, że mogłem widzieć kogoś podobnego na fotach bodajże z Biesłanu, bo tych najwięcej oglądałem, ale nie dam głowy.
Witam, Dzięki Panowie :)
Jako że jestem początkujący w temacie mundurów rosyjskich to moja pierwsza impresja - radziecki szeregowiec
Nie zajmuję sie airsoftem ale bardzo ten temat mnie interesuje - dotychczas tylko kolekcjonowalem mundury (głównie USA ...)
jednak różnorodność komuflażu i typoów mundurów skłoniła mnie do uwielbienia rosyjskich rzeczy :)
Dzisiaj powinna dojśc gorka splav , mam także mundur cyfra zimowy - głównie wykorzystuję te rzeczy do off -road
w zał zdjęcie z ostatniego rajdu 8 marca w krakowie
co do butów to sapogi lotnicze ocieplane tylko na ekstremalne zimy :)
Zimowa cyfra kurtka fajna ale na temperatury poniżej -10 - ma bardzo ciepłą podpinkę, spodnie tak samo, zewnętrzny materiał rip-stop - bez podpinki także chodziłem i na deszcz i wiatr bardzo fajne ale po odpięciu podpinki sama kurtka i spodnie są bardzo luźne i wisząna mnie, (mój rozmiar 52-5) bez podpinki idealne było by 48 lub 50 - czyli z 2 numery mniejszy