Jakiś czas temu postanowiłem lekko utaktycznić swojego akms'a, dziś przyszły części i tak to się prezentuje:
Powiem szczerze, że przez parę minut był jakiś niesmak, na szczęście przeszło i jest ok :)
*Tak, obsada łoża jest nie dopięta, będzie trzeba chwilę popracować pilnikiem. Jakby ktoś się zastanawiał czy chwyt jest odwrotnie - montują tak i tak, wystarczy spojrzeć na foty Kardena, a tak jak jest, jest mi wygodniej.
No Siubson, jakby to powiedzieć... egelancja francja.
Tylko jeszcze tłumik dźwięku bym jakiś fajny dowalił. DTK któryś pod 7,62.
Niesmak pewno przeszedł jak do łap wziąłeś i od razu zauważyłeś, że jednak wygodniej ;)
Kopie, ale trudno powiedzieć jakiej firmy, zamówione jako Z-OT, przyszły w opakowaniach CORE'a ;)
W każdym razie wykonanie oceniam celująco, poza małymi literówkami w tekstach, widać chłopaki boją się praw autorskich.
Fajny :)
Jak wrażenia z używania RK-6? Powiem szczerze, że jak na razie jestem średnio zadowolony z mojego RK-1, za gładki i nie ma tak pewnego chwytu jak w magpulowskim RVG czy nawet standardowym Tdi, a tu powierzchnię chwytu masz znacznie mniejszą. Pokombinuje z jakąś owijką, może zmienię zdanie.
Że też ja nie mam do czego założyć PT-1 :3
Ze względu na kontuzję kolana, replika leży. Na dzień dobry jestem zadowolony z RK-1, zwykle nie trzymam repliki za pionowy chwyt. Pasuje mi, że rk-1 jest mały, wysokość w sam raz na oparcie dłoni.
Maza, Dropsiu ponad 3h męczył się z konwersją E&L. Jak stwierdził, jest zajebista, ale składanie tego to makabra. No i kompatybilność z innymi producentami mocno średnia. Ponoć tu i tam musiał sporo piłować aby wsadzić części od Asury.
Więcej pewnie w lutym napiszę, jak znajdę wolny czas.
Dla mnie RK-1 jest bardzo wygodny. Nie przeszkadza w miarę gładka faktura, czy też brak większych żłobień, bo nie chwytam go, a raczej stosuje jako oparcie dla ręki (część na chwycie pionowym, część na okładzinie).
Natomiast jestem w stanie sobie wyobrazić, że może to bym większym problemem przy pozostałych chwytach.
Jedną rzeczą jaką na pewno wolę w chwytach Zenita, w porównaniu do innych producentów jest fakt, że można je zamontować bez konieczności "nasuwania" na szynę. Z drugiej strony przez to mamy imbusy zamiast "jednoczęściowego" rozwiązania jak np. w Stubby od Tango Down (aczkolwiek pozostali producenci jak TDi i Magpul akurat też jakieś śruby mają).
Rusak jakoś średnio pasuje na tym chińskim montażu . Kolba też przydała by się z tworzywa , PT-1 to już w ogóle była by miodzio replika :). Ale nie najgorzej :)
Magi niestety nie są jeszcze przerobione, bo waham się czy to zrobić. Czarny i tak jest zdekowany (ma spiłowane szczęki), ale bakelitowy jest w idealnym stanie.
Spodnie i bluza są z jednego kompletu i posiadają identyczną kolorystykę, po prostu sylwetka nie jest równo oświetlona. Sumrak jest mniej więcej z 2012. To dokładnie ten sam egzemplarz, który jest opisany i obfotografowany w artykule na głównej: http://rusmil.net/main/pl/artykuly/15/sumrak_sposn.html
O czym pisać zawsze jest, ale z powodów osobistych nie mam na to aż tyle czasu, a w najbliższym czasie będzie tylko gorzej.
Strony nie ma co "zamykać", bo zawsze opierała się głównie na społeczności, a nie na wypocinach na stronie głównej. A społeczność ma się dobrze.