Powiedż mi, co to za stylizacja? Wartownik? Czy cos innego? bo tyle wszystkiego do kupy, ze chyba sam diabeł głowe zlamie.
A gdyby "szef zobaczył cos takiego", to gwarantuje że w najblizszym miesiącu z dyzurow nie wyłaziłbyś.
Jest wiele zdjęć ,(wojennych) gdzie nie zawsze forma ubrania odpowiada statutu. Ba, w walkach, najbardziej nadgorliwi dowódcy tylko tego przestrzegaja. Ale tu przedstawileś, ,,ale co?
Nie gniewaj sie, ale takie nagromadzenie fantow czasami razi.
to jest foto ze strzelanki ASG robione na szybko bo już zwijaliśmy się do domu i kumpel rzucił bym sobie stanął tak i tak i założył bagnet. Z oporządzenia mam Grada-2 z ładownicami na 10 VOG'ów, mundur Folra wz.88 (który zazwyczaj ubieram pod KZM) a granatnik został zdjęty gdyż nie chciało mi się już z nim chodzić. Chaos mojego ubioru polega na tym, że początkowo opierałem się na zdjęciach z Gruzji ( KZM, Grad-2, Gorka) a potem dokupiłem Florę i obieram kurs na stylizację II Czeczenka. Chociaż kiedyś gdzieś widziałem takie zestawienie oporządzenia (flora+Grad-2)
Aaaa to nie to nie rdza :P malowane to było 4 razy plus matowy lakier (niestety wyszedł pół mat) co by akryl wzmocnić,
a przed tym szpachlowane po całości.
Strzelnica w Parzęczewie - SWD z lunetą (niestety inna niż PSO-1) o powiększeniu 8x. Strzeliłem tylko 3 razy i cholernie boli mnie ramię. Pierwszy strzał był olbrzimim zaskoczeniem i olbrzymim przeżyciem.
Zabawy w strzelanie tylko pozazdrościć. A nie mogłeś sie do tej fotki jakoś ubrać odświętnie w garnitur bojowy a nie taki rozchełstany jak na piknik ;-)
Witam, na początku chciałbym wszystkich powitać jako, że jest to mój pierwszy post. Forum godne polecenia i żałuję, że dopiero teraz się rejestruję,no ale coż. Co do stylizacji wybrałem interwencję zsrr w afganistanie a dokładniej wdw, nie ukrywam że źródłem inspiracji byli panowie z Razwiedki których serdecznie pozdrawiam :p. Oto wyniki sukcesywnego kompletowaania szpeju:
Witamy witamy. Fajne foto. Do pełni szczęścia przydałaby Ci się panama lub czapka z daszkiem, a żeby było bardziej koszernie to upierdzielić ładownice od rdka ;)
Teraz moja kolej.
Lista szpeju:
- Pas ZSRR
- Manierka (starego typu)
- Ładownica na 3 magazynki
- Stara ładownica przerobiona na cargo ( trzymam tam lornetkę)
- Błękitny beret
- Szelki (bardzo starego typu)
- Majka błękitna
- AK-74US z repliką cobra
- Mundur Flora
Mam jednak wrażenie że mam naszywki (na rękawach) złe założone.
Zapomniałem dodać że jest to bardzo luźna kompozycja sprzętu ;D. A naszywkę ZSRR niedługo leci do szuflady ;). Zastanawia mnie jeszcze jeden szkopuł. Jeśli posiadam naszywkę 45 pułku Specnazu WDW to powinienem mieć naszywkę Federacji Rosyjskiej?
Nowoczesny sprzęt czy też nie ważne by to miało ręce i nogi :D
Co do naszywki to powinieneś mieć naszywkę 45 pułku jak i naszywkę Wojsk Powietrzno-Desantowych.
Tylko wzór naszywki WDW zależy też w pewnym stopniu od okresu - bo się zmieniały. ;)
Np.:
Ta sama jednostka - inne naszywki (różne lata).
"Niebieskie kółko" to ta nowsza naszywka. :D
Coś z tym beretem masz też nie w porządku (chyba że ja czegoś nie wiem) - czerwony proporczyk moim zdaniem powinien być po lewej a nie prawej stronie beretu. Ja mam na swoich beretach po lewej stronie gdyż tak widziałem na wielu fotkach. Nie spotkałem się z czerwonym trójkątem po prawej stronie. To moje gdybania, ale może w innych latach czy jednostkach było inaczej....
PS.
Zdjęcia w Photoshopie nie da się odwrócić gdyż wtedy Specnaz na piersi nie będzie się zgadzał :-)