No to tutaj ma jeszcze MBUSy i gumy na magi z Magpula. Fajne jest to nacięcie na selektorze - pozwala na szybsze załadowanie naboju po włożeniu nowego maga:)
Ostatnio bawiłem się takim selektorem w replice GBB na bazie AKS74U produkcji WE i bardzo przyjemny bajer.
Czy większa samą szybkość przeładowania? Nie wydaje mi się. Może być przydatne przy awarii, a tak to raczej nie bardzo w czymkolwiek pomaga.
Za to ta dodatkowa "półka" bliżej dłoni jest wręcz świetna jeśli chodzi o bardzo szybką zmianę trybu ognia lub odbezpieczenie broni.
Dobrze, że o tym wspomniałeś bo bym zapomniał, a muszę sobie ten selektor sprawić do AK74M. :3
Autor cytatu: delin0mFajne jest to nacięcie na selektorze - pozwala na szybsze załadowanie naboju po włożeniu nowego maga:)
Wycięcie jest po to żeby spełnić wymagania strzelnic i treningów w tych dziwnych krajach - w strefie bezpiecznej magazynek ma być wyjęty z broni a komora nabojowa otwarta. W wycięciu zaczepia się uchwyt suwadła.
Za to ta dodatkowa "półka" bliżej dłoni jest wręcz świetna jeśli chodzi o bardzo szybką zmianę trybu ognia lub odbezpieczenie broni.
Dobrze, że o tym wspomniałeś bo bym zapomniał, a muszę sobie ten selektor sprawić do AK74M. :3
Przerobiłem taki selektor w moim kałaszku już spory czas temu i spełnia swoją funkcję całkiem nieźle. Miałem też "magwell" ale on bardziej przeszkadzał niż pomagał :)
No ale haters gonna hate bo przecież najważniejsze jest taktycznie dokonać zrzutu zamka po załadowaniu nowego magazynka i chyba tylko to was jakoś pcha w stronę używania tego ustrojstwa :P
"Was"? Że niby kogo? Za często piszesz zbyt ogólnikowo. :P
Ale Panowie, platforma AR również zapewnia komiczne obrazki przy obserwacji usuwania awarii jedną ręką! Magpula nie widzieliście? Tam odpinają zawieszenie, kładą karabin na ziemi, opierają kolbę o but (sic!).. z resztą to trzeba zobaczyć;)
Autor cytatu: Sergei
A żeby nie było off-topu. Dla pewności poszedłem dzisiaj do kramiku pobawić się WE AKSU. Jakoś nie zdziwiło mnie, że czasy przeładowania miałem o ok 40% gorsze niż klasycznie: wypięcie, podpięcie, przeładowanie.
Ale tą wersją WE z blachą niby ułatwiającą zmianę magazynka? Mi to ni cholery nie pomagało, a nawet przeszkadzało.
Zapewne kwestia przyzwyczajenia.
[ Lista osób chcących Cię odstrzelić? Robisz się paranoikiem? :D ]
Hmm wygląda to on może i fajnie ale AK74M to raczej nie jest. Jeśli chcesz 74 bez "M" to możesz spokojnie brać, bo to fajne i bardzo dobre jakościowo repliki. Choć osobiście radziłabym się wstrzymać i poczekać na "nowe" VFC w Polsce lub sprowadzić np. z WCG Shop. Masz nawet do wyboru wersję z montażem na optykę lub bez (obie w drewnie).
ps. Sergei w razie co AK105 byłbym zainteresowany więc jak będziesz sprzedawać odezwij się do mnie ;)
Stylizowany na AK-74M używane przez FSB.
Bazą jest CM.040
-kopia tłumika a'la FSB :)
-łoże TDi,
-chwyt RVG,
-kolba CTR na adapterze mojego wykonania (składa się na bok, ale nie do końca :) ),
-EOTech 552 ACM,
-montaż MTK-83 replika,
-magazynek poliamidowy Iżewsk,
-pas RP SSO (jeszcze do wymiany na jakieś RT-3)
-no i płaski dekiel dla koszerności :)
Sorry za jakość zdjęć ale musiałem to wrzucić a nie miałem nic porządnego do robienia fot pod ręką :P Jak Wam się podoba mój UBN? Jeszcze będzie tłumik PBS-4 jak Bozia da więcej kasiurki no i przymierzam się do "Ciszy" oraz przyrządu celowniczego do niej, no i oczywiście drewienka będą malowane i krótki magazynek.
lekka stylizacja na bakielit :D w moim AKMS. Jak, dorbrze wyszlło ? zastanawiam się czy jeszcze nie pociemnić tego . Soryy za jakość fot ale mam tylko telefon. niestety