Wszystkie przyrządy są na swoim miejscu. Ale było z tym trochę zabawy gdyż poprzedni właściciel chcąc mieć montaż na optykę, zamiast kupić jaskółkę, wziął zrobił 2 dziury w dekielku i przykręcił na chama krótką szynę ris. Co więcej żeby zmontować to ściął prawie całą szczerbinkę. Musiałem wywalić to wszystko, dziury w dekielku połatać, pomalować i dopiero nowe przyrządy zamontować, troszkę było z tym problemów ale jest o niebo lepiej niż było.
Co do ostrych to mam zamiar w niedalekiej przyszłości przerobić przezroczyste plastiki od Beryla na midy lub lowy.
Fajny :) Jak się sprawuje kolimator tak zamontowany ? Na swojej starej '47 montowałem w ten sposób ale widoczność była kiepska. Oraz co to za 'laser' ?
Ma ktoś pojęcie które body pasowało by do Slr105a1(http://www.steelhawkairsoft.com/slr105a1.html) od CA aby miał pełną składaną kolbę i korpus z montażem ?
Chyba nikt już nie robi czegoś takiego w standardzie TM. nawet nie wiem czy robił. Standard vfc wprowadził AK w nową erę.
Masz takiego selera i chcesz przerobić? Czy chcesz kupić i przerobić ?
Obawiam się, że nie będzie. Te "stalowe" SLRy mają nieco inną konstrukcję (przeczytaj recenzję na WMASGu i porównaj detale, szczególnie te związane z podstawą szczerbinki).
Aczkolwiek interesującej i tak nie widziałem, aby interesujące cię części (komora zamkowa + kolba) były na sprzedaż indywidualnie.
Najtaniej wyjdzie zakup DBoysa, nowszej CYMY (tej o nowej konstrukcji jak w VFC) i podmiana wnętrza (lufa, komora HU, GB).
Kiedyś AK47 TM - w samej replice został gearbox, hopsiup ,chwyt pistoletowy i front (podstawa muszki i szczerbinki , lufa zew., kolanko+rura gazowa).
-drewna od ostrego
-metalowe "body"
-skrócona lufa (przesunięta podstawa muszki)
-tłumik płomienia Noveske
Wszystko ładnie podniszczone (oprócz tłumika płomienia - bo zapomniałem o nim). Myślę nad zamontowaniem jaskółczego ogonu od AKMŁ lub nakładkę rury gazowej z risem.
I o to chodziło w tej replice. Takie radosne PMC Custom. ^^
A komory nie oddam bo mimo tych 250 fps. to dzięki hopsiupowi ma boski zasięg.
Ostatecznie hopsiupa zamienię z tym z mojego AKMS. :3
No i na kupno używanej repliki wydałem 150 zł więc mi jej nie szkoda. Tylko musiałem przerobić ze stock'u na mojego potworaka.