Witam!
Serdecznie zapraszam na Dni historyka wojskowości w Rzeszowie. Jest to, ogólnie rzecz ujmując, zlot grup rekonstrukcyjnych, ze wszystkich okresów. Impreza odbywa się na Rynku, gdzie będą rozłożone wszystkie grupy.
Gdyby komuś nie chciały się otworzyć miniaturki, to zamieszczam program:
29 kwietnia, piątek:
12.00-18.00 - prezentacja pojazdów i grup rekonstrukcyjnych
30 kwietnia, sobota:
12.00 - otwarcie imprezy przez Prezydenta Miasta oraz Rektora Uniwersytetu Rzeszowskiego
12.15-12.35 - występ zespołu Resovia Saltans
12.40-13.15 - występ Szałamaistek i Mażoretek
13.20-13.45 - koncert orkiestry wojskowej
14.00-15.00 - uroczysta parada pojazdów, ulicami miasta (m.in. ul. Piłsudskiego, Rejtana, Powstańców Warszawy, Most Karpacki, Dąbrowskiego, Lisa-Kuli)
15.00-15.30 - inscenizacja patrolu bojowego żołnierzy 21. Brygady Strzelców Podhalańskich
15.30-16.00 - pokazy średniowiecznych technik walki
16.00-18.00 - prezentacje grup rekonstrukcyjnych oraz inscenizacje na scenie Rynku
Przepraszam, że informacja pojawia się tak późno, ale UR ma problemy z organizacją i nagłaszaniem imprezy w mediach.
Zacna inicjatywa, tym bardziej, że zlot odbywa się na rynku miejskim, a nie gdzieś na łąkach poza miastem.
Ciekawy jestem tylko co oznacza, że UM ma problemy zorganizacją i nagłaśnianiem imprezy w mediach?
Niewiele jest zlotów które mają miejsce w centrum dużego miasta stąd nie rozumiem czemu ich nie nagłaśniać?
Chyba po to są robione.
To wygląda tak- o tym, że zlot będzie, wiedziała tylko część ludzi, która była na nim rok temu. Problem jest taki, że wszystkie konkretne dane, pojawiły się praktycznie w ubiegłym tygodniu, a plakaty i ulotki, w ubiegły wtorek... Dodatkowo Uniwersytet Rzeszowski, jakoś nie postarał się i przeznaczył kasę tylko na wstawienie ogłoszenia do jednaj, rzeszowskiej gazetki. I zamiast zgłosić sprawę do telewizji, to prosiło uczestników, by mówili o zlocie, komu tylko mogą... Tylko, tak jak wspomniałem, konkrety są od ubiegłego tygodnia, więc, przynajmniej wg mnie, dosyć późno.