Miałem i to nawet 2 szt :-) i bardzo subiektywnie powiem z punktu widzenia ASG tak - drewno według mnie gorszej jakości niż w przypadku nowej wersji Cymem 048, reszta wykonana poprawnie, ale wnętrze już przy tuningu będzie wymagało inwestycji, trzeba uważać na kolbę lubi pęknąć lub się złamać . Jeśli bardzo zależy Ci na AK47 to bierz śmiało, ale jeśli możesz / chcesz AKM AK74 osobiście polecał bym CYMKI 048. Czemu :-) jakość wykonania w stosunku do ceny rewelacja , wewnętrzne bebechy dobrej jakości.
Już jedzie/leci/płynie z Taiwanu. Zależało mi własnie na AK 47, wiec wziąłem to. Dzięki bardzo za opinie. Rozumiem, że jeśli chodzi o awaryjność to bez problemu na stocku?
Panowie, to nie jest forum airsoftowe, sprawy techniczne omawiajcie na portalach temu poświęconych, typu wmasg. Tam zresztą pewnie otrzymacie znacznie więcej opinii.
Kamil może wniesiesz do wątku coś o tym na ile jest wierna oryginałowi, ja odpisałem z mojego punktu widzenia ale z chęciom poznam Twoją opinie :-), bo pytanie nie tylko asg dotyczyło.
W sumie mój post był bardziej skierowany do Berdozona, który poruszył kwestię techniczne, więc chciałem uprzedzić, że to jest jeden z zakazanych tematów :) A co do wyglądu zewnętrznego, to o tyle o ile miałem kontakt z tą repliką, to mogę się zgodzić z zeromagiem, że są inne, lepiej odwzorowujące oryginał.
Przepraszam nie wiedzialem ze jest to zakazany temat :) Głównie chodziło mi o wygląd i awaryjność. W Polsce znalazlem tylko 3 repliki AK CM042 od Tokio Marui i od G&G. Wybór więc był prosty. Choć wiem ze TM jest mniej awaryjne od G&G
Autor cytatu: kazikJeśli chodzi konkretnie o AK (lub AK47 jak kto woli), to jedyną lepiej wyglądającą jest chyba AK od Inokatsu.
Muszę powiedzieć że na mnie nie wywarł aż tak pozytywnego wrażenia. Ale miałem go w ręku raptem parę razy, więc ciężko uznać moją opinię za specjalnie obiektywną.
Widzialem zdjęcia Inokatsu. Gdyby zrobiono zdj ostrego AK i tego to bym nie odróżnił.
Jak przyjdzie replika podziele sie wrażeniami.
Na razie musze czekac do konca czerwca.
Narażając się na gniew Kazika zamieszczam wypowiedź.Mam RK-47 G&G od 2 lat.Aktualnie sprzedaje.Nie chodzi nawet o to,że bardziej lubię 74 od 47.Ale mam 2 inne repliki AK do których jestem bardziej przywiązany.RK47 G&G używałem niedużo,ale awaryjność była zerowa.Może dlatego,że część bebechów wzmocniona.Plusem jest precka w stoku.Ws porownania z nowymi Cymami.W cymkach drewno rzeczywiście ładniejsze,jakieś bardziej naturalne.I choć nowe cymy są znacznie lepsze od starych modeli,to jednak G%G to inna klasa,wyższa.Czemu?Nie wiem,trzymasz w ręku i to czujesz.