Autor cytatu: Konrad "Owca"W Polsce jest to nielegalne urządzenie, podpadające pod ustawę.... :(
Autor cytatu: Wołk[quote][div]Autor cytatu: Konrad "Owca"W Polsce jest to nielegalne urządzenie, podpadające pod ustawę.... :([/div]
Autor cytatu: Konrad "Owca"
To oficjalna wykładnia MSWiA czy Twoja interpretacja ustawy?
Bo według moich informacji jest to nielegalne.
Autor cytatu: BerdozonWidzialem kiedys taki nóz na allegro i to chyba ze 3 razy tak wiec chyba jest legalny skoro oni sie tam nie czepiaja, a wierzcie mi; wszystko kontroluja :)
Autor cytatu: Konrad "Owca"jakbyś reprezentował drugą stronę to w równie długich wywodach udowodniłbyś, że jest to jednak nielegalne.
Autor cytatu: kazikTaki nóż, to "mechanicznie" urządzenie bardzo podobne do harpuna, który wg tego co szybko wyguglałem w necie jest nielegalny (podobnie jak kusze). Więc osobiście przychylam się do opinii Owcy.
Autor cytatu: kazikTaki nóż, to "mechanicznie" urządzenie bardzo podobne do harpuna, który wg tego co szybko wyguglałem w necie jest nielegalny (podobnie jak kusze). Więc osobiście przychylam się do opinii Owcy.
Autor cytatu: kazikW UoBiA w ogóle nie ma przepisu pod który nóż balistyczny by podpadał
Autor cytatu: kazikGwoli ścisłości są różne harpuny, nie wszystkie są napędzane pneumatycznie (gumowe, sprężynowe).
Autor cytatu: Sergeisam miałem nalot niebieskich, konfiskatę, kajdanki itd. bo tak to w praktyce wygląda (kochani wiecznie czujni sąsiedzi ;) ), ale jak przyszło co do czego to padła odpowiednia formułka z kodeksu i pełne oczyszczenie z zarzutów co za tym idzie zwrot skonfiskowanych przedmiotów.
Od 1 do 19 z 19