Od 1 do 20 z 20
Strzelnica w Parzęczewie - SWD z lunetą (niestety inna niż PSO-1) o powiększeniu 8x. Strzeliłem tylko 3 razy i cholernie boli mnie ramię. Pierwszy strzał był olbrzimim zaskoczeniem i olbrzymim przeżyciem.
Autor cytatu: mg schutzeBo wszystko zależy od amunicji....
Autor cytatu: Konradhmm SWD jakiegoś specjalnie dużego kopa nie ma to nie wiem czemu ramię cie bolało
Autor cytatu: mg schutzeBo wszystko zależy od amunicji....
Autor cytatu: WołkNiekoniecznie, a już na pewno nie wszystko. Z własnego doświadczenia skłonny byłbym stwierdzić, że dużo większe znaczenie ma waga broni. Dlatego zestawienie SWD z Mosinem (mimo, że identyczny kaliber) ma się wręcz nijak. Osobiście strzelam z SWD z wielu typów i rodzajów amunicji o różnym wagomiarze: począwszy od lekkiej radzieckiej amunicji snajperskiej lub "celewych patronow", a na myśliwskich ciężkich półpłaszczach kończąc. Odrzut jest porównywalny, a różnice w nim (przynajmniej dla mnie) ledwo odczuwalne.
Autor cytatu: KonradOdrzutnik to urządzenie do strzelania ślepą amunicją. A jak Wołk napisał SWD jest na tyle ciężki że odrzut bardzo dobrze się niweluje mimo mocnej amunicji z kolei np. mauser konwertowany do kalibru 30-06 jest w stanie przewrócić strzelca przy nieodpowiedniej postawie własnie ze względu na małą wagę broni i mocną amunicję. Co do prędkości wylotowych nie wiem dla mnie wszystko lata tak samo a strzelałem na kilku rodzajach amunicji z Dragunowa. jeżeli chodzi o kałasza to nie znam nikogo komu ta zabawka sprawiałaby problemy przy strzelaniu
Autor cytatu: mg schutzeZwał jak zwał, więc po co te czepianie się ?
Odrzutnik to nie tylko nakrętka na lufę do strzelania blankami. Jak już się czepiamy.
Nie pisałem o przerabianym Mauserze. Zwykłe ammo 7,92.
Te dywagacje o odrzucie przypominają mi arabusów strzelających T-Rex'em.
Na koniec jeden kolo po prostu sobie strzelił i tyle.
Nie znasz nikogo? A w woju widziałem wielu, którzy po serii 5 pestek resztę lokowali w kulochwycie :)
Autor cytatu: yakarovNo i co to ma wspólnego z tematem...... :-/
Autor cytatu: zuberspróbowałem sobie strzelić z mosberga
(amunicja brenneka) to chodziłem z obolałym barkiem przez tydzień . Wystarczyło nie przycisnąć dobrze kolby i taki był tego efekt.
Od 1 do 20 z 20