Gdzieś tam ktoś się "mundrzył" na temat używania hełmów - że wz 40 i 60 to już się nie używa....
A tu chłopaki mają całą masę "40-ek", kilka chyba nawet II Wojennych.... I nie przejdzie tekst, że to "stare zdjęcie" bo mają na sobie mundury w świeżutkiej cyfrze :))
Bardzo fajne zdjęcia.
Bardziej spodziewałem się hełmów SSH-68M niż "40-ek". Pewnie mają jeszcze tłoczoną gwiazdę na daszku jak mój xD
Co do samego sprzętu to i tak pewnie w razie "W" dostali by lepszy ,więc nie ma co się ekscytować zdjęciami z poligonu. ;)
To tak jak by liczyć na to ,że naszych by wysyłali do Afg w "szelkach dusicielkach" bo elewy noszą takie na poligonach xD
@kazik:
Słyszałem kiedyś określenie "Tajga". Choć nie jestem na 100% pewien czy to było właśnie to. Przypomina mi to trochę te rosyjskie woodlandy z początków lat 90tych (widoczne mn. na zdjęciach z puczu moskiewskiego 1993)
Autor cytatu: ADiCo do samego sprzętu to i tak pewnie w razie "W" dostali by lepszy ,więc nie ma co się ekscytować zdjęciami z poligonu. ;)
Tak, tak.... bo każdy rosyjski żołnierz ma w szafce 5 idealnie dopasowanych hełmów (na poligon, na co dzień, na paradę, na wartę i na wojnę), a jeśli przypadkiem jeden zagubi, to słynny "ordnung" rosyjskiej armii natychmiast mu go odnajdzie!
Całkowicie nie o to mi chodziło. xD Tylko o to ,że zostali by doposażeni (w nowszy sprzęt - choćby i biedne
SSH-68M ;3 )przed wyjazdem np. do Czeczenii.
Nie miałem na myśli pospolitego ruszenia :D
No chyba ,że ktoś zajmuje się reko. tej konkretnej jednostki która poligonuje - no to spoko. Jest się z czego cieszyć :D