Temat nie do końca rusmilowy, ale myślę, że was też zainteresuje. Wkr ótce pojawi się replika elektryczna asg Beryla, wyprodukowana przez Aresa we współpracy z Radomiem i sklepem Taktyczny z Krakowa. Cena repliki ma być standardową ceną Aresa. Replika ma być nie tylko bronią asg, ale także doskonała do rekonstrukcji. Na pierwszy ogień idzie model wz. 96.
Znam temat od podszewki i zapowiada się świetna rzecz. Replika została wykonana w oficjalnej kooperacji firm i ma byc jak najbardziej wierna oryginałowi. Dodatkowo Taktyczny będzie oficjalnym dystrybutorem części od ostrego Beryla, które mają pasować do repliki. W ten sposób można będzie wyposażyć replikę w prawdziwe elementy dostępne legalnie bez pozwolenia, od szyn po kolbę. Tańszą linię części do modyfikacji Beryla ma także produkować Ares.
@ Mg Shutze , a jakie części od ostrego brałeś pod uwagę ? ja swojego zrobilem własnie za okolo 700-800 nie licząc szyn i celownika. Z tym że ja częsci sam dłubałem i kolby wtedy chodziły po 250 pln.
Zrobię, znaczy zacznę za jakieś 10 dni ;)
Do pełni szczęścia brakuje mi podstawy szczerbinki i szczerbinki.
No można jeszcze by było wywalić selektor i muszkę ale po kiego?
Na dzień dzisiejszy wydam 510 pln :P z wysyłkami :!: :D
W secie będzie replika, kolba, szyna długa, rura gazowa, chwyt i nakładka starego typu i atrapa przedłużenia lufy.
Tak jak pisałem do pełni szczęścia zostaje wymiana podstawy szczerbinki i szczerbinki.
cena BERYLA na czesciach Aresa bedzie mniejsza niz 2tysiaki...
to informacja pewna,
model oczywiscie 96,czyli bez szyn i innych bajerow,ktore mozna bedzie dokupic juz jako ostre z Radomia elementy i tak jak ja,zamowic nawet na ostrym body
zamowienia bedzie mozna skladac w "Taktycznym",repliki do 50sztuki beda indywidualnie numerowane,wiec warto wczesniej pomyslec
ja juz zamowilem wersje Long i MINI-obie z numerami 0013(moja szczesliwa liczba,numer id w grupie lokalnej)
do kilku tygodni dwa pierwsze probne egzemplarze powinny byc w krk