Tak jak w temacie, mam zamiar pobawić się w "lekkie" airsoftowe odwzorowanie WDW z okresu II wojny czeczeńskiej. Chodzi mi najbardziej o wykorzystanie praktyczne, reko to taka sprawa dla czystej zabawy.
Póki co mam/zamierzam kupić:
-mundur we florze (za 60 złotych wyhaczyłem, kontrakt, wstyd by było nie wykorzystać okazji)
- AKS-74 od Cymy, bo na nic lepszego mnie nie stać
- kamizelka - tu mój największy dylemat, mam do dyspozycji max. 200 zł, w tej cenie jedyne co udało mi się znaleźć to lifchik z frontowca, ale to raczej późne lata 80. lub wczesne 90, ale może się nada, co wy na to?
-buty - tu też mam problem, czy jakieś desanty się nadadzą?
Lifczyk od biedy się nada, ale spróbuj może upolować pokrowiec od jakiejś kamizelki- z 6b3 za ok. 200 zł. powinieneś znaleźć.
Buty- ruskie desanty (o wiele łatwiej je dorwać niż sowieckie), czasami pokazują się na rodzimym serwisie aukcyjnym.
Na II Czeczeńską możesz sobie pozwolić na współczesne ruskie buty, w sumie już tam były, pewnie tylko w wybranych oddziałach ale były. Oczywiście bardziej koszerne były by starsze modele ale dla stylizacji do ASG ja bym się nie napinał - są naprawdę trudne do dostania, drogie i ciężko w nich wytrzymać :) Współczesne są dostępne na allegro.
Lifczik też od biedy się nada - napisz proszę do tego gościa: grhspecnaz@mail.ru
wiem że akurat ma na sprzedaż za dobrą cenę.
Najlepszy byłby lifczik, albo pas z ładownicami + kamizelka p-odłamkowa (chociaż sam pokrowiec) byłoby koszernie.
Chyba że będziesz szukał wczesnych rosyjskich kamizelek taktycznych ale to juz temat zupełnie dla koneserów.
Autor cytatu: Attero- kamizelka - tu mój największy dylemat, mam do dyspozycji max. 200 zł, w tej cenie jedyne co udało mi się znaleźć to lifchik z frontowca, ale to raczej późne lata 80. lub wczesne 90, ale może się nada, co wy na to?
No jak to napisał major, tak od biedy. Co prawda tej kamizelki używano od początku lat 90 i dalej gdzieś ją można spotkać, to zawsze była rzadkością. W IIWCz można było spotkać kamizelki Sztorm, Grad, V95 i całą masę tym podobnych szmaciaków różnych firm które już nie istnieją. Za te pieniądze możesz spróbować zapolować za V95, z tym, że jej jakość jest powiedzmy se... umowna. Ale +10 do klimatu :)
Te buty nadadzą się z grubsza na II WCz. Nie jest to najnowszy model ale nie najstarszy. Raczej z przełomu lat 2000.
Co do kamizelki możesz nabyć coś z V95 ale raczej szukaj na alledrogo czy innych serwisach bo wydawać kasę w sklepie na nówkę
to grzech. Jej jakość jest jak pisze Kamil umowna ale lans niezły.
Niestety, ale odkopię, mam takie same pytanie jak kolega z pierwszego posta. Myślałem nad kamizelką Grad-2 lecz ciężko ją dostać, jest jeszcze Pionier - on też był używany podczas drugiej Czeczeńskiej? Ewentualnie podawajcie swoje propozycję kamizelek. Flora zamówiona, do tego AK74M.
Tyle, że Tarzan ma tylko cztery ładownice na magazynki, wydaje mi się że to lekko mało bo na milsimy potrzebuje czasami więcej. Choć cena jest dla mnie super, za tą różnicę względem Pioniera mógłbym kupić resztę potrzebnego sprzętu. :-)
No właśnie na Frontowcu piszą że na cztery a na rusmilu piszą że do każdej wejdą dwa. Może ktoś miał tą kamizelkę i może potwierdzić któraś informacje?
Tarzan na Frontowcu może być innego producenta, przez co mniej magazynków może się tam mieścić. W Spławowskich produktach na 250% wchodzą 2 magazynki do jednej ładownicy.
Prawdę mówiąc w Polsce nie ma innego sklepu. A za granicą też trudno o coś, co możnaby z całą szczerością polecić i co akurat by miało Tarzana na stanie. No i na pewno nie w takiej cenie jak na Frontowcu (przynajmniej za Spławowskiego).