Od 1 do 7 z 7
No ogólnie to chodzi o zmianę szefa GRU, co jest tam napisane. Chyba, że ja czegoś tam nie doczytałem.Autor cytatu: jawny83Nie znam języka i nie jestem na bieżąco. Wiecie o co mogło chodzić autorowi?
Nie wiem jak było wcześniej, ale z lektur branżowych pism i stron w sieci (np. Altaira) odnoszę wrażenie, że wojsko rosyjskie ulega raczej reformie. Jasne, że reformy są ciężkie i w dużej mierze polegają na "odcięciu" elementów organizacji, których utrzymywanie nie ma sensu, ale wypowiedź Suworowa jest godna pierwszej strony w Fakcie.Wiktor Suworow: Przez 12 lat swoich rządów Putin sekuje rosyjską armię. Niszczy jej struktury, zwalcza wybijających się generałów i upokarza wojsko na każdym kroku. Widzi bowiem w nim jedyną siłę w Rosji, która może zagrozić jego panowaniu. Jego ruchy wywołują oczywiście niezadowolenie w siłach zbrojnych. A najsilniejszą organi- zacją w ramach tych sił zbrojnych, organizacją, która mogłaby nawet dokonać zamachu stanu, jest GRU. Dlatego właśnie Putin cały czas wymienia jej szefów, aby nie mogła sprawnie działać.
Od 1 do 7 z 7