Ciekawe jak z ceną i detalami typu numery itp. Wygląda super, więc jak nie spalą tych drobnostek z całą pewnością warto rozważyć zakup. Trochę tylko żałuje, że to nie gaziak.
Jeśli cena z planowanej zbytnio nie podskoczy, to szykuje się naprawdę łakomy kąsek, zwłaszcza jeśli jakościowo ma być porównywalny z LCT czy RS (myślę, że chodzi o bebechy, bo zewnątrz będzie nawet lepiej).
Kto by w ogóle o czymś takim pomyślał jeszcze parę lat temu...
Mnie to dziwi, że im się w to w ogóle chce bawić. Rosyjscy producenci robiący zazwyczaj dla wojska, często mają w dupie rynek cywilny jeśli zamówienia są mniejsze niż kilka wagonów wypchanych po dach.
Z Makarowami oraz Yunkerami CO2 na rynek cywilny sobie radzili to i z ASG sobie poradzą. Poza tym IŻ-Masz od dziesiątków lat produkuje dobre wiatrówki sportowe. Lepiej zarobić na takim asortymencie niż zamknąć fabrykę. A to http://www.izhmash.ru/rus/product/yunker5.shtml nie jest ASG? Też ma 6mm. Jest w ofercie fabryki.
Ten Yunker 6mm od jakiegoś czasu już jest widoczny u nich na stronie, jednak nigdy nie widziałem go w sprzedaży (także w Rosji).
No i napęd CO2 sprawia, że można raczej spodziewać się czegoś co ma głównie wartość kolekcjonerską, tak jak pozostałe Yunkery. Tak przynajmniej jest z wiatrówkami-"kałachami", które nie są najlepsze do strzelania sportowego (wyczynowego) i wiele replik ASG (elektrycznych) posiada lepsze od nich osiągi (przynajmniej jeśli chodzi o zasięg/celność/powtarzalność strzałów).
Jak zlecą produkcję firmom w Chinach to może coś z tego będzie.
Inna sprawa, że nie ma co liczyć na "super coś innego" i realność . Nie będzie to ostry z gearboxem dopóki nie zrobią nowego szkieletu gb. A na tym polu myślę, że daleka Azja ma większe doświadczenie. Wątpię też, że będą robić wszystkie podzespoły u siebie.